Pozůstalí zveřejnili parte Náhlovského. Komik na něm nechal veselý vzkaz

Josef Alois Náhlovský měl do poslední chvíle energii a spoustu plánů.

Zemřel komik Josef Alois Náhlovský

Ve čtvrtek svět showbyznysu zasáhla smutná zpráva o smrti herce Josefa Aloise Náhlovského. Bylo mu 72 let. Pozůstalí nyní zveřejnili parte, na které nechali vytisknout vzkaz od samotného komika.

„Celý život jsem rozdával smích a tak se smějte dál.“. Tato Náhlovského slova stojí na jeho vlastním úmrtním oznámení.

Posted by Josef Alois Náhlovský - oficiální fanclub on Friday, April 8, 2022

Poslední rozloučení s oblíbeným komikem se uskuteční ve čtvrtek 14. dubna v krematoriu ve Strašnicích. Další možnost rozloučení bude po mši svaté v Kostele svaté rodiny v Luhačovicích v úterý 19. dubna.

Náhlovský zemřel 7. dubna. „Musel jít na akutní operaci a z té už se bohužel neprobral. Skoro měsíc byl v umělém spánku, smrt pro něj už byla vysvobozením. Bylo to krátké, ale intenzivní onemocnění,“ sdělila eXtra.cz ředitelka lázeňského zařízení v Luhačovicích Veronika Záhorská, která komika znala 22 let. Společně také před 20 lety založili charitu Korunka pomáhá. Záhorská odmítla, že by Náhlovský zemřel na covid.

Josef Náhlovský se narodil v roce 1949 v Lomu u Mostu, původním povoláním byl učitel. Jako moderátor začal působit společně s Petrem Novotným u hudební skupiny Fešáci. Komickou dvojici později tvořil se svým hereckým partnerem a kolegou Josefem Mladým, spolupracoval také s moderátorem a bavičem Karlem Šípem.

Loni v jednom rozhovoru vzpomínal, že mu na jevišti bylo nejlépe s Josefem Mladým. Spolupracovali spolu 37 let. Během práce s ním zastával roli autora psaného textu, režisérem tématu byl Mladý. „Pepa měl zvláštní typ suchého a sarkastického humoru. Jako člověk byl ale velice hodný, nezákeřný a obětavý,“ vzpomínal Josef Náhlovský na svého dlouholetého profesního partnera, který zemřel v roce 2018.

Fiktivní národ Krušnohorců

„V improvizaci jako takovou věřím, ale vždy musí mít člověk připravenou nějakou tutovku, jistotu, která vždy zabere. Občas se ale opravdu naskytla příležitost zaimprovizovat si,“ uvedl dříve Náhlovský.

Je autorem humoristické teorie o fiktivním národu starých Krušnohorců, kterou zpracoval do své knihy Krušnohorská kronika. Sám sebe také často označoval termínem poslední žijící Krušnohorec. Jako herec se objevil ve filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.

Tagy: