Očekávaný muzikál Slunce, seno, jahody má po premiéře. Kdo si zahrál legendární Kelišovou?

Záběry z premiéry muzikálu Slunce, seno, jahody

Jaký je muzikál Slunce, seno, jahody?

V muzikálu Slunce, seno, jahody, který se v Hudebním divadle Karlín v plné parádě představil premiérovému publiku, se objevují i herci z filmové předlohy. Režisér Zdeněk Troška si pochvaloval například Jaroslavu Kretschmerovou. Ta filmovou Eviku vyměnila na divadelních prknech za legendární Kelišovou.

Zatímco dlouho očekávaný muzikál nese podpis Ondřeje Brzobohatého, režisérem filmové předlohy z roku 1984 je známý režisér Zdeněk Troška. Ten byl s obsazením i výkony herců nové inscenace spokojený. „Klidně by mohla hrát Evíka, protože na dálku nikdo nepozná, že jí není třicet,“ řekl Troška o herečce Jaroslavě Kretschmerové.

V hlavní roli korpulentní Škopkové, kterou v legendární komedii ztvárnila již zesnulá Helena Růžičková, se střídají Adéla Gondíková s Ivou Pazderkovou. „Jsem se sebou standardně nespokojená, ale myslím, že je to skvělé představení. Kolegové podávají výborné výkony,“ svěřila se po premiéře Pazderková. A co by představení řekla sama Růžičková? „Je nadšená, už nám nahoře připíjí na úspěch,“ odhadl Troška.

Naopak Pavel Kikinčuk hrál v původním filmu Šimona Pláničku, studenta vysoké zemědělské školy, který chtěl v místním JZD vyzkoušet v praxi svůj experiment na téma „dojivost krav v závislosti na kultuře prostředí“. V muzikálu si ale zahrál manžela Škopkové. „Je to jiná disciplína. Jsem činoherec, ale zpívat umím. Snažil jsem se, ale sólovou písničku jsem neměl,“ srovnával.

Brzobohatý doufá, že lidé vezmou dílo se záměrem, se kterým ho napsal. „V těchto věcech jsem sebekritický, sám sebe dávám na pranýř sebekritiky. Ale snad to může fungovat,“ přeje si.

Z reakcí publika se dalo odhadnout, že muzikál fungovat bude. A podle toho, že na premiéru přišly všechny důležité ženy života Ondřeje Brzobohatého – máma Hana Gregorová, sestra Rola Brzobohatá i partnerka Daniela Písařovicová – fungují u Brzobohatých i rodinné vztahy. „Pro každého chlapa je důležitá podpora a respekt. Je to obligátní otázka, na kterou je obligátní odpověď,“ dodal k tomu autor muzikálu.

Tagy: