Ostrá přestřelka operních pěvkyň: Ať mě zažaluje, pustila se do kolegyně Pecková

Operní pěvkyně Dagmar Pecková

Pecková a válka operních pěvkyň

Operní pěvkyně Dagmar Pecková se nezdráhá veřejně kritizovat své kolegy z branže, čímž budí velké pozdvižení. Sólistka Andrea Tögel Kalivodová jí dokonce pohrozila žalobou. Pecková si však za svým tvrzeními stále stojí. V pořadu Showtime otevřeně řekla, co si o celé situaci myslí.

Pecková rozvířila vody českého šoubyznysu, když se v říjnu navezla do svých kolegů z hudební branže a nové album hudebního uskupení 4 Tenoři nazvala kýčem. „Řekla jsem pouze, že je to kýč. A za tím si stojím. Proč má někdo potřebu nazývat mužský kvartet čtyřmi tenory, když je tam možná jeden a půl. Zneužívá známku Carrerase a Dominga. Ať si zpívají, já jim přece nebráním, ale ať nechají spát takovýhle lidi,“ řekla Pecková v rozhovoru pro pořad Showtime.

Vlna reakcí na sebe nenechala dlouho čekat. „Paní Pecková může říkat, co chce, ale bohužel si plete dojmy s pojmy. 4 Tenoři nikdy nepředstírali, že jsou operní seskupení jako Pavarotti, Domingo a Carreras. Zpívají film, muzikál a hity Karla Svobody. Jejich účinkování, například v muzikálech Bídníci nebo Ples upírů, schválili odborníci v Londýně na základě muzikálových kvalit. Paní Pecková si plete žánry, muzikál není opera,“ ozval se zakladatel hudebního uskupení Janis Sidovský.

Pecková nechápe, proč se někteří proti jejímu tvrzení tak ohradili. Podle ní nešlo o urážku. „Nemyslím si, že je urážka říct o něčem, že je to kýč. Většina z popového světa je kýč a nikdo se nad tím nepozastavuje. Kýč nás obklopuje všude kolem, proto vůbec nechápu, proč to mohlo někoho tak strašně rozčílit,“ uvedla umělkyně, které se dostalo ostré kritiky i od lidí na sociálních sítích.

„Najednou stojím před národem jako ta, která neustále kritizuje, je stará a v životě nic nedokázala, která už nemůže zpívat. Myslím si ale, že i v mém věku jsem schopná předčit schopnosti rádoby hvězd. Zas ale dostanu na kokos a opět budu nafoukaná. Já to tak ale neberu. Já si to můžu dovolit říct,“ pokračovala uznávaná operní pěvkyně.

Celé to hodila na mne

Do celé věci se vložila svým názorem také Andrea Tögel Kalivodová, když se 4 Tenorů zastala a vyzvala své kolegy, aby veřejně nedehonestovali práci druhých a raději se vzájemně podporovali. To se ovšem Peckové nelíbilo. „Tak šup šup… která další rádoby hvězda, vyhozená z Národního divadla, se chce na stránkách bulváru ještě víc zavděčit muzikálovému producentovi? Bulváru chybí krmivo pro retardovaný čtenáře… koho tam máme dál?” napsala v reakci Pecková.

Kalivodová se ovšem brání, že ji z divadla nevyhodili, a Peckové za pomluvu pohrozila žalobou. Že operní pěvkyně skutečně vyhozena nebyla, potvrdil webu Extra také mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. „Andrea Kalivodová pravidelně vystupuje v roli Ježibaby v inscenaci Rusalka, pro Státní operu studuje náročnou roli Mescaliny v opeře Le Grand Macabre, kterou uvedeme v sezoně 2023/2024. A těšíme se na rozšíření profesionální spolupráce,“ uvedl.

Pecková si svými slovy stojí. „Pouze jsem řekla, proč má paní Kalivodová potřebu mě kritizovat, když sama má problémy. Řekla jsem, že ji vyhodili z Národního divadla a ona na to, že to není pravda. Ale když někomu neprodlouží smlouvu, tak to vyhazov je a může mě klidně zažalovat. V divadle bude pouze hostovat,“ uvedla na závěr Pecková.

Tagy: