Poslední sbohem Přenosilové: Byla uložena vedle Kafky. Na obřad přišli Neckář či Janda

Poslední rozloučení s Yvonne Přenosilovou

Poslední rozloučení s Přenosilovou

Na Olšanském hřbitově v Praze se lidé ve čtvrtek přišli rozloučit s jednou z hvězd české populární hudby 60. let – zpěvačkou Yvonne Přenosilovou. Autorka hitů Boty proti lásce nebo Tak prázdná zemřela 11. září ve věku 76 let. Rozloučit se přišla řada slavných kolegů i veřejnost.

Už před půl druhou se na místě začali shromažďovat smuteční hosté z řad zpěváků Milan Drobný, Petr Janda, Václav Neckář a Monika Absolonová. Na slavnou ikonu zavzpomínal i publicista a moderátor Aleš Cibulka: „Byla úžasná v tom že milovala cigaretku, když to zakázali ve vlaku, našel jsem ji v kupé, jak kouří cigaretu a drží panáka,“ sdělil historku CNN Prima NEWS.

A na svou blízkou kamarádku zavzpomínal i zpěvák Milan Drobný: „Znali jsme se přes padesát let, samozřejmě jsem ji také navštívil v Mnichově, a když už pak byla tady a přivedla ji znovu na scénu Eva Pilarová, dali jsme se dohromady, já byl tím posledním, s kým vystupovala. Jezdili jsme s programem a ono to pro ni bylo těžší, hrozně se těšila a zároveň měla neskutečnou trému,“ uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Nevolej záchranku, prosila Yvonne Přenosilová. Sousedka přiblížila její poslední chvíle

„V novém tisíciletí jsme hráli s kapelou Bacily párkrát. Myslím, že naposledy to bylo ve Varech v hotelu Pupp, na to si pamatuju a vzpomínám,“ podělil se o vzpomínku CNN Prima NEWS zpěvák Václav Neckář.

Do smuteční síně se pak přesunula pouze rodina zesnulé a členové židovské obce. Všichni ostatní se až poté připojili k smutečnímu průvodu. Poslední rozloučení vedl vrchní zemský rabín Karol Sidon.

Následně smuteční hosté doprovodili rakev pokrytou černým suknem a zamířili na hřbitov, kde byla rakev uložena a poté ji zúčastnění symbolicky zasypali hlínou a květinami. Oblíbená zpěvačka byla pochována vedle velikánů pražské židovské obce, jako jsou Franz Kafka či Arnošt Lustig.

Připomeňte si den, kdy odešla oblíbená česká zpěvačka:

Tagy:
zpěvačka poslední rozloučení Monika Absolonová Yvonne Přenosilová Aleš Cibulka Milan Drobný pohřeb Showtime Václav Neckář Michal Jagelka Petr Janda hudební svět