Rána pro Karolinu Gudasovou. Její pětiletý syn trpí kostním infarktem, zpěvačka popsala léčbu

Zpěvačka Karolina Gudasová řeší zdravotní problém svého syna. Pětiletý Marko má nohu v sádře, jelikož mu lékaři diagnostikovali kostní infarkt. Sestra hokejisty Radka Gudase pro web Super.cz popsala, jak bude postupovat léčba.

Gudasová se zúčastnila akce k otevření nové kliniky a pro web Super.cz popsala, co se jejímu synovi stalo. „Neupadl, přestala se mu vyživovat kost. Dostal sádru a pak ho čekají rehabilitace. I proto jsme tady na akci. Naši kamarádi Jirka Štika se zpěvačkou Míšou Gemrotovou otevřeli fyzio kliniku, kde nás to potom čeká,“ popsala zpěvačka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Radostná zpráva snowboardistky Evy Adamczykové. Přerušuji kariéru, čekáme miminko

Pětiletý Marko má nohu až po koleno v nechodící sádře. Gudasová ho proto buď nosí v náručí, nebo sám chodí o berlích. „Nemůže hrát fotbal, hokej, tenis, tak hraje PlayStation,“ dodala zpěvačka.

Marko by měl mít sádru na noze asi tři týdny. Jak píše web ortopedie-traumatologie.cz, v případě kostního infarktu „jde o ložisko kostní tkáně, které z důvodů ischemie (nedostatku kyslíku) pro uzávěr přívodné tepny odumře a následně se přestaví. Jde většinou o náhodný nález při RTG vyšetření, nedělající pacientovi obtíže“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perkausová se vrací na obrazovky. Jsem nervózní, ale adrenalin potřebuji, přiznala

Tagy: