Na natáčení reklam se zbohatne. Tolik jako hokejisté z NHL ale nemám, svěřil se Kohák

Jakub Koháke živí nejen jako režisér a herec, ale také jako moderátor.

POVÍDEJ (36)

Chtěl být profesionálním basketbalistou, ale nakonec vystudoval produkci na FAMU. Hraje ve filmech i seriálech a je známý především coby režisér televizních reklam. Řeč je o Jakubu Kohákovi. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS se mimo jiné rozpovídal o tom, nakolik je jeho profese výdělečná.

„Na natáčení reklam člověk zbohatne. Je to dobře honorovaná práce. Bohatý jako hokejista v NHL ale rozhodně nejsem,“ svěřil se v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Kohák, který režíroval například reklamy pro Kofolu, Pepsi i Vodafone. Je známý také jako herec. Objevil se například ve Špindlu 2, Teorii tygra nebo Instalatérovi z Tuchlovic.

V dětství chtěl být přitom profesionálním basketbalistou. „Sport jsem měl rád. Přišlo mi to mužné a drsné. Hrál jsem i fotbal, který mi docela šel, ale máma mi ho zakázala. Do jisté míry měla pravdu. Říkala, že je to drsný sport, že tě někdo může schválně nakopnout nebo zfaulovat. Zažil jsem to a nebylo to úplně pro mě,“ přiznal Kohák.

„Naopak basketbal mi přišel takový šlechtický. Jako dítě jsem ale bohužel neměl tu dravost. Ta přišla až poté, co jsem ho přestal hrát,“ doplnil herec s tím, že nakonec skončil u filmu.

Zadrhávání je sexy

K natáčení ho přivedl jeho tatínek. „Celý život pracoval v televizi. Upínal se k tomu, že je to hezký život a hezká cesta, takže mě nenápadným způsobem směřoval k filmovému studiu. Díky němu jsem se začal zajímat o natáčení a FAMU,“ vzpomněl Kohák. Na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění v Praze vystudoval nakonec produkci.

Kohák se kromě režie a herectví věnuje také moderování. K tomu ho ovšem přivedla dost neobvyklá věc. „Zadrhával jsem se. Jako malý jsem s tím neuměl pracovat a občas mě zamrzelo, když se mi někdo posmíval,“ svěřil se moderátorce Radce Červinkové.

Časem se s tímto neduhem ale naučil pracovat. „Výborně to říkal Arnold Schwarzenegger: ‚Udělej ze svého handicapu přednost.‘ Začal jsem hrát a moderovat, stal se ze mě koktající moderátor. Svůj neduh jsem překonal a udělal ze zadrhávání výhodu. Díky tomu jsem ukázal lidem, že i když se zdá, že to nejde, tak to jde. Mám radost z toho, že zadrhávám. Je to sexy,“ uzavřel herec.

Povídej s Jakubem Kohákem si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: