Kontrafakt chystá přelomový koncert. Je to risk, mám smíšené pocity, přiznává Rytmus

Skupina Kontrafakt v čele s Rytmusem oznámila největší koncert své kariéry. Zřejmě půjde o milník koncertních show u nás. A to nejen, co se scény, ale i peněz týče. Detaily muzikanti zatím tají. Má ale prý jít o osmimístné částky.

Kontrafakt je fenomén na hiphopové scéně už úctyhodných 21 let. A za tu dobu si vytvořil tak silnou pozici, že svou hudbou diktuje ostatním. Rytmus, Ego i DJ Anys patří mezi nejvlivnější interprety u nás i na Slovensku. Přesto s koncertní show v největší aréně dlouho otáleli. „Je to takový krok do neznáma. Musí se to prodat, protože je tam historie. Může se stát, že lidi nebudou mít peníze. Jsou to smíšené pocity, vždycky je to risk,“ popsal Patrik Vrbovský, známý jako Rytmus.

Odvahu riskovat potvrdil i stage designer Martin Hruška. „Klaním se nad odvahou producentů, investovat tak obrovskou částku do show, která rozsahem nemá obdoby v České republice i na Slovensku,“ sdělil Hruška. „Když se spojíš s člověkem, který je profík a odborník, spojí se dva velké světy, které přináší velkolepý zážitek,“ řekl Rytmus.

O rapperech se mnohdy říká, že nepatří zrovna mezi „jaderné fyziky“. To se ale nedá říct o členech Kontrafaktu. Například DJ Anys, vlastním jménem Ondrej Beňačka, je kardiolog a Michal Straka, známý jako Ego, se chlubí velkou znalostí jazyků. „Ovládám pět jazyků, angličtinu francouzštinu, němčinu, italštinu a češtinu, a mám vystudované právo,“ sdělil Ego.

Rytmus naznačil, že by mohla přijít změna ve vystupování Kontrafaktu. „Představ si, že 20 let hraješ v klubech a na festivalech. Pak přijdeš do bodu, že už nechceš cestovat. Já už chci dělat jen velké projekty, ty se dělají jednou za rok nebo za dva,“ řekl rapper. Velkolepá show se má konat 23. září 2023 v pražské O2 aréně.

Tagy:
peníze Slovensko hip-hop koncert O2 arena Česko Showtime rap Patrik Vrbovský Rytmus Martin Hruška Ego DJ Anys Ondrej Beňačka