Šárka Vaculíková slaví narozeniny. Přihlášku na DAMU tajila i před slavným strýcem Lukášem

Herečka Šárka Vaculíková, provdaná Krausová, která v úterý slaví 36. narozeniny, pochází ze slavného rodu – jejím strýcem je hvězda osmdesátých let Lukáš Vaculík. Mohlo by se zdát, že právě on ji k umělecké profesi přivedl, opak je ovšem pravdou.

O tom, že si podala přihlášku na DAMU, Šárka Vaculíková v rodině nikomu neřekla. „Doma jsem to tajila. Tím, že máme v rodině Lukáše, jsem si říkala, že mi to budou všichni rozmlouvat. Chtěla jsem prostě dělat, co mě baví a nechtěla se nikomu svěřovat, aby mě od toho nakonec neodrazovali. Řekla jsem to jenom mámě těsně předtím, než jsem šla na přijímačky,“ prozradila Šárka v rozhovoru pro deník Právo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dětská herecká hvězda Tomáš Holý zemřel tragicky v jednadvaceti letech. Před smrtí randil s Lucií Bílou

Když zkoušky úspěšně zvládla a byla přijata, radostná událost se v příbuzenstvu samozřejmě nemohla ututlat. „Strýc mě pozval na oběd. Když se dívám zpátky, myslím, že chtěl zjistit, jestli neberu herectví jen jako povrchní záležitost. Upozorňoval mě na to, že herectví je sice skvělé povolání, ale také nejisté,“ dodala pro Právo. Během studií se ke slavnému příjmení příliš nehlásila. „Tajila jsem, že jsem spojená s Lukášem Vaculíkem. Moc jsem nechtěla, aby se to vědělo. Lidé by pak ke mně přistupovali jinak,“ vysvětlila talentovaná herečka.

Slávu Lukáše Vaculíka neřešila. Milovala Brandona

Když byla malá, její strýc šel z role do role, byl hvězdou televizních obrazovek a idolem řady žen a dívek. Ona jeho slávu ale vůbec neřešila. Měla svoje vlastní favority. „Já jsem byla poblázněná do Brandona z amerického seriálu Beverly Hills,“ poznamenala s úsměvem.

„Ale samozřejmě jsem díky němu odmalička byla zvyklá na určitou pozornost. Jakmile jsme třeba přišli do restaurace, všichni se na nás dívali. Já si tehdy naivně myslela, že se koukají po mně. Mně se to vlastně líbilo a přišlo mi to normální. Díky němu mi přišlo běžné dělat herectví a být na očích,“ zavzpomínala Šárka pro magazín ONA DNES.

Vzala si bratra herce Martina Krause

Pro rady si ke slavnému strýci, jakožto zkušenému kolegovi prý nechodí. „Když se sejde celá rodina, bavíme se o všem, i o práci, a občas si vyměníme několik názorů. Nicméně s ním svoje role nerozebírám,“ uvedla herečka.

„Nevadí mi, že jsem s ním spojována, vždyť je to můj milovaný strejda. Nerada ale dělám rozhovory o něm,“ prohlásila Vaculíková, která v minulosti randila například s Vladimírem Polívkou, synem Bolka Polívky, nebo hvězdou seriálu Slunečná Markem Lamborou. Nakonec se ale zamilovala do jiného herce, o pět let mladšího Ondřeje Krause, bratra Martina Krause, kterého si loni v červenci vzala za muže.

Z vězení propuštěný Křížek konečně obejmul malou dceru. Dojetím nevidím, reaguje Kašáková:

Tagy: