Satoranský se ženou na festivalu ve Varech. Prozradil, jakou pro ně akce znamená tradici

Tomáš Satoranský s manželkou Annou na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Rozhovor s basketbalistou Tomášem Satoranským

Populární basketbalista hrající ve slavné americké NBA, Tomáš Satoranský, i s manželkou Aničkou dodrželi tradici a na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nechyběli. Každoročně si tak připomínají začátky vztahu.

„Já myslím, že to je jedenáctý rok podle mě,“ míní Anna Satoranská, manželka tahouna české basketbalové reprezentace. „Jednou jsme chyběli, tak bych řekl, že něco kolem desítky, no. Je to taková tradice pro nás,“ dodává sám sportovec.

Karlovarský filmový festival se pro pár stal tradicí. „Když jsme spolu začínali chodit, tak po dvou měsících jsme jeli na festival, takže jsme rádi, že to udržujeme takhle po letech,“ přiznává Satoranský.

Kolik času vlastně pár tráví v České republice? „Já jsem přiletěla z Barcelony před včerejškem a zítra se do Barcelony oba vracíme,“ říká Anna Satoranská. Její manžel dodává, že většinou se spolu do Česka dostanou v okamžiku, kdy zakončí sezonu. „A tím, že to v Americe končilo relativně brzy, tak jsme se třeba na tři měsíce do Česka dostali. Samozřejmě hrozně se na to těšíme, protože nám chybí rodina, kamarádi a všechno si to pak moc užíváme,“ dodává basketbalista.

A kde se vůbec manželé cítí nejvíce jako doma? „Asi tam, kde je naše rodina a je to jedno kde,“ říká Satoranská. Její manžel souhlasí. „Tatínek od Aničky říká, že jsme takoví bezdomovci, že se pořád přesouváme a je to trochu pravda. Ale vlastně když člověk takhle cestuje, tak hledá domov, kde je základna té rodiny, a takhle to u nás funguje už několik let,“ doplňuje svoji choť Satoranský.

Manželé připouští, že jejich život je v tomto ohledu poměrně náročný kvůli častému balení a přesunům. „No, my jsme to měli ještě opravdu tak načasované, že jsme se vždycky stěhovali do jiného města, když se zrovna narodily děti. Ve dvou měsících přes celý svět a tak, to bylo náročné,“ vypráví manželka slavného basketbalisty.

„Já nesnáším vybalování. Bohužel to je něco, s čím musím žít, už to ke mně patří, ale během sezóny cestuji opravdu hodně,“ říká dále Satoranský. Jedním dechem pokračuje s tím, že i to je jeden z důvodů, proč se po několika letech v zámoří rozhodl vrátit zpět na starý kontinent.

„Ale právě i kvůli tomuhle jsme se rozhodli, že je takový hezký čas se vrátit do Barcelony nebo do Evropy, kde budeme čtyři roky a ta stabilita bude trošku větší než byla v Americe,“ sdělila CNN Prima NEWS basketbalová hvězda.

Tagy: