Seriál Eliška a Damián: Smetana sama sebe nehraje, Urban trochu ano

Robert Urban a Emma Smetana jako hlavní dvojice seriálu Eliška a Damián.

Eliška a Damián: Emma Smetana nehraje samu sebe

V Damiánovi mě kolegyně vidí, prozradil v rozhovoru pro Showtime herec Robert Urban. Ten v novém seriálu Eliška a Damián ztvárnil hlavní roli prince, který cestuje časem. Emma Smetana naopak uvedla, že Elišku podle sebe nehraje.

Princ Damián, hlavní postava nového seriálu, je poněkud rošťák. Redakce Showtime se tedy zeptala jeho představitele, herce Roberta Urbana, zda do role dal i něco ze sebe. „Já jsem dostal hrozně hezkou SMS zprávu od kolegyně a udělala mi hroznou radost, protože se na seriál podívala a napsala mi, že jsem to já,“ popsal Urban.

ČTĚTE TAKÉ: Jsme dobrý tým, říká o seriálu Eliška a Damián herec Jan Komínek. Natáčení znělky si užívali

Emma Smetana, která ztvárňuje hlavní ženskou roli, sice zvolila pro Elišku civilní pojetí, samu sebe ale nehraje. „Sebe nehraji, ale zároveň jsem se rozhodla nejít do velké stylizace postavy v tom, že by třeba měla nějaký hrozně specifický projev nebo arzenál pohybů,“ nechala se slyšet Smetana.

Práce se obhájí sama

Urban se v rozhovoru vyjádřil také ke kritice, která se na seriál po prvním odvysílaném díle snesla. „Měl jsem jasno v tom, že to nechci úplně obhajovat, věřím tomu, že se ta práce obhájí sama. Ovšem v situaci, kdy se někdo do kolegyně opře těmi nejhrubšími výrazy, které čeština zná, jsem nemohl mlčet,“ řekl seriálový Damián.

A prozradil, na co se diváci mohou v následujících dílech těšit. „Určitě vysvětlíme všechny věci, které jsme nastínili v prvním díle. Tedy že to cestování časem se neděje nahodile a má to své zákonitosti. A samozřejmě se bude dál prohlubovat vztah Damiána a Elišky a myslím, že tomu diváci mohou fandit,“ nechal se slyšet Urban.

PODÍVEJTE SE: Jak vypadá zákulisí seriálu Eliška a Damián?

Tagy: