Slavný francouzský režisér bojuje o život. Měl vážnou dopravní nehodu na motorce

Francouzský herec a režisér Mathieu Kassovitz je po nedělní nehodě na motorce ve vážném stavu. Šestapadesátiletý filmař, který nejvíce proslul snímkem Nenávist či rolí milence Nina z Amélie z Montmartru. O jeho havárii informoval francouzský deník Le Monde.

Mathieu Kassovitz byl po nedělním pádu z motocyklu na závodním okruhu Linas-Monthléry na předměstí jižně od Paříže převezen ve vážném stavu do nedaleké nemocnice. Podle jeho blízkých, které Le Monde kontaktoval, utrpěl vážná zranění.

Místní úřady zahájily vyšetřování, aby zjistily příčinu nehody. Šestapadesátiletý herec byl podle prvotních informací jediným zúčastněným a nesrazil se s žádným jiným vozidlem.

Kassovitz patří mezi největší talenty současné francouzské kinematografie. Je znám tím, že se svými filmy nebojí provokovat a volit kontroverzní témata. Za černobílý film Nenávist (La Haine) z roku 1995, který pojednává o policejním násilí během nepokojů v Paříži, získal Césara, což je takový francouzský ekvivalent Oscarů, a rovněž i cenu za nejlepší film na festivalu v Cannes.

Proslul také jako milenec Nino v kultovní Amélii z Montmartru, odborník na výbušniny Mossadu v Mnichově Stevena Spielberga a nedávno hlavní rolí ve francouzském špionážním thrilleru The Bureau, který se stal hitem po celém světě, informoval The Guardian.

SLEDUJTE: Na Primě začal nový romantický seriál Eliška a Damián, ve kterém se cestuje v čase

Tagy: