Srovnávání s rodiči mi dělá dobře, říká dcera Freje a Galatíkové. Jak to má s muži?

Kristýna Frejová pochází z herecké rodiny. Jejím tatínkem je herec Ladislav Frej, maminka herečka Věra Galatíková. Ačkoliv si v životě ke všemu razila cestu sama, nálepce „dítě slavných rodičů“ se nevyhnula. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS pohovořila také o svém dětství, vztahu s otcem a prozradila, jak to má s muži.

Frejová vystudovala DAMU a po jejím dokončení působila v několika pražských divadlech. Diváci televizních obrazovek ji mohou znát také ze seriálů Dobré zprávy či Sestřičky a Modrý kód.

„Nálepku ‚dítě slavných rodičů‘ nemám ráda, ale už ji neřeším. Není to rozhodně téma mého života, i když nemohu tvrdit, že tomu tak bylo vždycky. Prošla jsem si klasickými stádii, a když se mi někteří spolužáci chtěli pomstít nebo mi ublížit, moc dobře věděli, jak. Vždycky na mě fungovala slova typu: ‚ty ses dostala na DAMU, protože vaši‘ nebo ‚tenhle kluk s tebou chodí, protože máš slavné rodiče‘,“ vylíčila trable z dětství Frejová.

Moderátorce Radce Červinkové přiznala, že si nebyla za mlada jistá sama sebou, i proto si podobné řeči brala osobně. „Teď už můžu říct, že se mě to nedotýká. Možná snad jedině v dobrém, protože když mi někdo po představení řekne, že mu připomínám na jevišti mámu nebo že se ve mně v rámci herectví snoubí maminčina velkorysost a otcovská zarputilost, tak mi to dělá jedině dobře,“ uvedla 51letá herečka.

Frejová měla s maminkou hezký vztah, v roce 2007 ale bohužel zemřela na rakovinu. „Měla jsem malou Ráchel a starala se o nemocnou maminku. Bylo to psychicky velmi náročné období. Byla jsem svědkem toho, jak odchází moje milovaná osoba, která byla přitom navíc fyzicky velmi zkoušená,“ zavzpomínala Frejová na poslední chvíle, které s maminkou strávila.

Táta je obrovská persona

Hezký vztah má také s tatínkem, i když tomu tak nebylo vždycky. „Když maminka odešla, v jednom rozhovoru jsem mu nastínila všechny své trable od dětství až po dospělý život a bylo to i s vědomím toho, že se už třeba nikdy neuvidíme. Táta to neuvěřitelným způsobem přijal, poděkoval mi a náš vztah se posunul do úplně jiných sfér. Všechno si teď otevřeně říkáme,“ sdělila a zároveň přiznala, že právě otec je člověk, který ji dokáže vytočit během pár vteřin.

„Nikdo na světě mě nedokáže vytočit tak, jako můj táta. Jsme schopni se pohádat během 20 vteřin a stejně rychle se i usmířit,“ uvedla s tím, že si ho velice váží.

Myšlence, že si ženy vybírají partnery po vzoru svých tatínků, ale nevěří. „Táta je obrovská persona a velmi si ho vážím, ale mít doma přítele podobného ražení bych nemohla. Potřebuji mít vedle sebe muže, který je silnější než já. Všichni mi ve finále tvrdí, že působím dominantním způsobem, ale není to tak. Nemám potřebu být domina. Naopak potřebuji, aby byl vztah vyvážený. Abych měla po svém boku nejen partnera, ale i kamaráda, přítele a člověka, se kterým si můžu popovídat,“ nastínila Frejová, jak by měla vypadat její ideální životní opora. Víc ale k tomu odmítla prozradit.

„Muži jsou naprosto neoddělitelnou součástí mého života, ale nerada o tom mluvím, protože se mi to vždycky vymstí. Nebudu hlásat na veřejnost, kdy a jaký muž vedle mě je. Je to jen další část mého rozhodnutí, kterou si nechám pro sebe,“ uzavřela.

Tagy: