Smrt táty tajila Stašová přes rok. Nechtěla jsem lidem kazit náladu svým smutkem, říká herečka

Již před rokem a půl zemřel po dlouhodobém boji s Alzheimerovou chorobou otec herečky Simony Stašové a exmanžel Jiřiny Bohdalové Břetislav Staš, bylo mu úctyhodných 93 let. „Stalo se to před Vánoci v roce 2021 a já jsem to pojala jako soukromou záležitost,“ odůvodnila Stašová utajování zprávy o smrti otce pro deník Blesk.

Po zdravotním kolapsu v roce 2016 se u Staše začaly projevovat příznaky Alzheimerovy choroby a rodina se jej proto po nějaké době rozhodla umístit do specializovaného centra Alzheimer Home v Kunraticích, kde strávil i poslední dny svého života. „Bylo to před Vánoci a já nechtěla lidem kazit náladu tím, že mám smutek. Tak jsem to pojala jako čistě soukromou záležitost,“ sdělila Blesku Stašová důvod, proč se o smrti jejího otce dozvěděla veřejnost až po roce a půl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nemocný Bruce Willis potěšil fanoušky. Herec se po dlouhé době ukázal na veřejnosti

Navštěvovat tátu chodila Stašová podle svých slov pravidelně. „Za tatínkem jsem chodila, co nejčastěji to šlo, a jsem vděčná, že jsem měla tu možnost. Za těch pět let jsme si všechno stihli říct a já se na vše zeptala. Po jeho odchodu tak spolu máme čistý stůl,“ uvedla herečka s tím, že v dnešní době nemají lidé čas spolu mluvit, což je škoda. „Nemůžu říct, že by proto byl můj smutek z tatínkovy smrti menší, ale nemám žádné výčitky a ani dotazy, to je důležité,“ dodala.

Kromě dcery se za Stašem do speciálního centra vydávala i patronka zařízení a jeho bývalá manželka Bohdalová. „Naposledy jsme se viděli 8. prosince 2021, byla jsem za tatínkem jako vždy, popovídat si, přinést mu, co potřeboval. Nic nenaznačovalo, že se vidíme naposledy. Jen pár hodin nato zemřel,“ uzavřela Stašová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Díky synovi tady maminka stále je, řekla Stašová a exkluzivně popsala boj Bohdalové o život

Tagy: