Strach o exmanžela Zagorové. Stáhl se do ústraní, jako by umřel i on, všímají si lidé

Jejím prvním manželem byl Vlastimil Harapes. I po rozvodu spolu vycházeli velmi dobře.

Úmrtí Hany Zagorové zasáhlo řadu lidí. Největší smutek zřejmě prožívá její manžel Štefan Margita, po jehož boku zpěvačka prožila šťastných 30 let. Jak se ale ukazuje, Margita není jediný, koho její smrt těžce zasáhla. Podle informací webu Aha! prožívá velký smutek také zpěvaččin první manžel Vlastimil Harapes. Baletní mistr se prý uzavřel do sebe a nechodí ani na veřejné akce.

Obavy o bývalého manžela Hany Zagorové si jeho známí dělají zejména v posledních několika dnech. Harapes se podle informací webu Aha! totiž neukázal na tradiční zahradní party producenta Borka Severy, kterou si doposud nikdy nenechal ujít. „Úplně se vytratil ze společenského života. Jako by s Haničkou umřel i on,“ řekl jeden z účastníků slavnosti.

K velkému překvapení baletní mistr nedorazil ani na zádušní mši za zesnulou zpěvačku, která se konala minulé úterý. „Ne, nemůžu,“ odpověděl deníku Blesk na otázku, zda se na zádušní mši za svou bývalou lásku chystá. O důvodech své absence ovšem mluvit nechtěl. Můžeme jen spekulovat, zda v tom byly pracovní povinnosti, nebo obavy, že by tak silné emoce zkrátka neustál.

Manželství nejslavnějšího českého baletního mistra Vlastimila Harapese a zpěvačky Hany Zagorové trvalo šest let. Když k tomu připočteme dva roky, co spolu chodili, strávili spolu celkem osm let. Svatbu měli v roce 1986. Motivovala je k tomu především touha adoptovat dítě, které si zpěvačka tak moc přála. Vlastní nemohla mít, neboť jí to vážná choroba krve, kterou trpěla od svých třiadvaceti let, znemožňovala.

Vždycky o sobě mluvili s úctou a respektem

„Hanka toužila po dítěti a na to jsme tehdy museli být manželé. V dětském domově si vybrala asi čtyřletou holčičku, blonďatou Aničku. Byla u nás asi půl roku a pak se najednou objevila její babička, která o ni projevila zájem, a tak musela jít zpátky. Tehdy to bylo až na hranici citového vydírání a bylo to bolestné pro všechny strany. Hanku kvůli tomu touha po dítěti přešla,“ svěřil se dříve deníku Blesk Harapes.

Tato nepříjemná událost se následně podepsala i na jejich vztahu. Důvod rozpadu manželství byl ovšem jiný. Hana se zakoukala do operního pěvce Štefana Margity. „Jednoho dne přišla s tím, že se zamilovala do hlasu. Tak jsem říkal: ‚To se nedá nic dělat, musíš jít za hlasem svého srdce.‘ Bylo to takové celé zvláštní období,“ popsal Harapes.

Hana Zagorová se za Štefana Margitu provdala pouhý jeden den poté, co byla s Harapesem rozvedena. Přestože se jejich cesty rozešly, přátelit se nepřestali a vždycky o sobě mluvili s úctou a respektem.

Tagy: