Strach o francouzskou legendu. Bardotová měla problémy s dýcháním, zasahovala u ní záchranka

Francouzská herečka a aktivistka za práva zvířat Brigitte Bardotová skončila ve středu v péči lékařů. Záchrannou službu jí přivolal její manžel Bernard d’Ormale kvůli potížím s dýcháním.

Důvodem zhoršeného dýchání měly být vysoké teploty. „Bylo to kolem deváté hodiny ranní. Jako všichni lidé jistého věku už špatně snášela to vedro. To se v osmaosmdesáti stává,“ uvedl d’Ormale pro web Var-martin. Jeho manželka prý podstoupila zdravotní prohlídku a dostala kyslík. Lékaři u lůžka v hereččině luxusním domě zůstali několik hodin, aby dohlédli na její zdravotní stav.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sexbomba i módní ikona, po které se jmenují nejdražší kabelky. Kdo byla Jane Birkinová?

Žádné větší potíže ale Bardotové prý nehrozí. „Její puls je v pořádku, srdce také a její tlak je dobrý,“ dodal manžel. Záchranná služba ale do domu Bardotové dorazila o chvíli později, než mohla. „Sanitky jely na špatnou adresu,“ popsal s úsměvem d'Ormale.

Bardotová byla svého času sexsymbolem. Poznala ale i odvrácenou tvář popularity, kdy se stala doslova štvanou zvěří a pokusila se i o sebevraždu. Poté, co ukončila kariéru ve filmu, smysl dalšího života našla v boji za práva zvířat. Bardotová, která hrála například ve snímku A bůh stvořil ženu (1956), je známá i svými radikálními názory blízkými extrémní pravici a kritikou islámu.

Bernard d’Ormale, podnikatel a někdejší poradce politika Jeana-Marie Le Pena, je jejím čtvrtým manželem. S druhým manželem, hercem Jacquesem Charrierem, má syna Nicolase.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exkluzivní odhalení Vojtkových, prozradili pohlaví miminka. Bůh nám seslal dar, říkají

Tagy:
lékař manželé herec zdravotnická záchranná služba práva zvířat Brigitte Bardotová Bernard d'Ormale potíže s dýcháním