Flanelem Pavel ukazuje mužnost, říká stylistka prezidentského páru. Jak hodnotí první dámu?

Inspirací pro styl nově zvoleného prezidenta Petra Pavla byly osobnosti jako Daniel Craig nebo Clint Eastwood. Módní návrhářka a stylistka prezidentského páru Štěpánka Pivcová v rozhovoru pro Showtime také prozradila, koho jí připomíná nejen vizáží Eva Pavlová, i to, jaké detaily páru skvěle sedí.

Na první setkání s tehdy ještě budoucím prezidentským párem přinesla fotografie charismatických hollywoodských herců, jejichž stylem se chtěla inspirovat. Byli na nich třeba Daniel Craig, Clint Eastwood nebo Robert Redford.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATSoučasný vzhled Pražského hradu? Vrchol nevkusu a brutality, míní architekt Pleskot

„Jsou to chlapské charaktery, které se v něčem potkávají. Je to sofistikovaný muž, gentleman, někdo, kdo má vlastní stabilní osobnost a auru,“ podotkla v rozhovoru pro Showtime Pivcová. Prozradila, kdo jí inspiroval pro návrhy Pavlové. „Sportovní postavou i krátkým sestřihem mi ve šmrncu připomíná lady Dianu. Samozřejmě má ale představu, co jí sluší a co chce nosit,“ pokračovala.

Štěpánka Pivcová považuje za „sexy“ také ikonické flanelové košile. „Pan prezident je nosí sám, nebylo třeba nic měnit. Odkazuje to na to, že chlap umí vzít za práci, takový je podtext, je v tom mužnost,“ vysvětlila návrhářka.

Outfit, který manželé Pavlovi oblékli na vyhlášení výsledků prezidentských voleb, všem vyrazil dech. Eva Pavlová zvolila stejnou barvu jako Jill Bidenová při volebním večeru v roce 2020. „Nesmírně hezky sedla v detailu kravata v barvě šatů. Bývá to přirozené, takový malý detail, kterým se pár sladí,“ podotkla.

Vyjmenovala i věci, které by si první dáma nikdy neměla obléct. „Určitě se jedná o minisukni nebo tříčtvrteční kalhoty. Jedná se o českou věc, kterou by nikdo neměl nosit,“ zdůraznila. Hradní stylistka se nyní nezastaví. Pivcová vyráží do Milána, aby našla látku pro šaty první dámy vhodné na inauguraci nové hlavy státu. Co si ale prezidentova žena oblékne a jak se sladí se svým manželem Petrem Pavlem, zůstane tajemstvím až do 9. března.

Tagy: