Pavlová sklízí chválu za svůj styl. Poradkyně prozradila, kým se nová první dáma inspiruje

Svěží, moderní, přirozená. Tak popisuje stylistka manželů Pavlových budoucí první dámu. Eva Pavlová se jí stane oficiálně až 9. března, ale už teď odborníci i veřejnost probírají, jak se jí zatím daří například na módním poli.

Bude svého manžela doprovázet po Česku i v zahraničí a bude neustále po jeho boku – a před kamerami. To čeká Evu Pavlovou od 9. března. Už teď je ale pod drobnohledem. „Vidím ji optimisticky, stejně jako nového prezidenta. Myslím, že to bude svěží závan nového větru,“ řekl pro CNN Prima NEWS historik Petr Zídek s tím, že očekává vkusné a módní oblečení a charitativní činnost.

„Ukázalo se to teď po vyhlášení výsledků, kdy lidé velmi pozitivně reagují na to, že prezidentský pár je hezký, reprezentativní,“ uvedla stylistka manželů Pavlových Štěpánka Pivcová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemný příběh „první kočky“. Eva Pavlová popsala její boj o život, post je hitem internetu

Brož a náušnice, které vynesla Eva Pavlová při vyhlášení výsledků prezidentské volby, vytvořil přední český šperkař Hanuš Lamr. Brož považuje nejenom za módní doplněk, ale i nástroj komunikace. „Myslím, že se to podařilo, i když ta brož nebyla dělaná pro tu chvíli, ale ta růžová barva symbolizuje něhu, oddanost,“ míní šperkař.

Inspirace Obamovou nebo Macronovými

Pivcová se při výběru šatů a oblečení pro budoucí první dámu inspirovala hlavně v zahraničí. „Velkou inspirací byla Lady Diana, protože byla velmi sportovní, což je blízké paní Pavlové. Ale třeba i Michelle Obamová nebo pár Macronových,“ vysvětlila stylistka.

Na vyhlašování výsledků prezidentských voleb bylo připraveno několik barevných variant oblečení. „Měli jsme připravené čtyři nebo pět variant a zkoušelo se to těsně před vystoupením. Do toho se ladily šperky, doplňky,“ dodala.

„Na první společné vystoupení krásně zvolili jemnou pudrovou barvu šatů, s lehkým doplněním kravaty, bylo to velmi decentní,“ ohodnotil práci Pivcové odborník na etiketu a oblékání Daniel Suchý.

Tagy: