Už to nikdy neudělám, dušuje se Ledecký v nové roli. Ať přitvrdí, vybízel parťáka Kopta

Janek Ledecký poprvé režíruje dílo, které sám napsal. A hercům se jeho přístup velmi líbí.

Ledecký a Kopta chystají muzikál

Hudebník Janek Ledecký se pustil do něčeho, co už prý v životě neudělá. Řeč je o jeho roli režiséra, a to rovnou vlastní hudební komedie v divadle Hybernia. Premiéra se bude konat na státní svátek 28. října. Samotní herci si spolupráci s Ledeckým pochvalují, Václav Kopta však na jeho způsobu vedení našel pomyslnou kaňku.

Janek Ledecký poprvé režíruje dílo, které sám napsal. Hudební komedie Zapomeňte na Shakespeara má premiéru v divadle Hybernia už 28. října.

„Už to nikdy neudělám. Je to hrozně náročné. Na jevišti používáme živou hudbu kombinovanou s half playbackem. A najednou jsem zjistil, že režíruji a do toho po Skype kontroluji natáčení komorního orchestru v Brně. Proto jsem vedení divadla poprosil, aby to za mě docvičil a doleštil někdo jiný. Sám jsem teď ve studiu od rána do noci a snažím se, aby hudební složka byla úplně dokonalá,“ svěřil se pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Bruce Willis už kvůli demenci nemůže mluvit. Hercův kamarád popsal smutné návštěvy u něj doma

Samotní herci si Ledeckého jako režiséra nemohou vynachválit. „Je klidný, vyrovnaný, když nevíme, co zpívat za hlas, tak nám to předzpívá. Je to zpěvák, kterého jsem poslouchala, když jsem byla malá. Takže si to zkoušení s ním užívám,“ sdělila herečka Ivana Korolová.

Popelníky nehází

„Janka mám především za kamaráda, parťáka. Ve svém režijním přístupu má velkou pokoru, nechává nás, abychom vyjádřili svůj pocit a názory. Rozhodně to není typ despotického, křičícího neurotika, který po nás hází popelníky. Možná by ale bylo dobře, aby přitvrdil, abychom to stihli,“ podotkl herec a hudebník Václav Kopta.

Ledecký ale údajně takový být neumí. „Je zvláštní, že jsou herci zvyklí a mají to rádi, když s nimi někdo vytírá podlahu. Já to nedělám, ale myslím, že i přesto to bude super představení,“ dodal hudebník.

Tagy: