Bruce Willis už kvůli demenci nemůže mluvit. Hercův kamarád popsal smutné návštěvy u něj doma

Demence si u slavného herce Bruce Willise vybírá svou daň. Hollywoodská hvězda už není schopna verbálně komunikovat. Jeho blízký přítel webu New York Post prozradil, že herecká ikona ztratila radost ze života.

Minulý rok se americký herec Bruce Willis stáhl z veřejného života kvůli boji s mozkovou afázií, která způsobuje zhoršení jazykových schopností. Letos v březnu pak jeho rodina oznámila, že nemoc postoupila a byla mu diagnostikována frontotemporální demence, připomíná britský Daily Mail.

Je to stále stejný člověk, tvrdí kamarád

Kvůli onemocnění už není herec schopen komunikovat, prozradil jeho blízký přítel Glenn Gordon Caron, který se od momentu, kdy se dozvěděl o kamarádově diagnóze, snaží Willise navštěvovat pravidelně alespoň jednou za měsíc

ČTĚTE TAKÉ: Ozzy Osbourne s manželkou Sharon uzavřeli dohodu. V případě demence podstoupí eutanazii

Caron si myslí, že ho Willis během návštěv poznává. „Mám pocit, že první až třetí minutu ví, kdo jsem,“ řekl pro New York Post tvůrce seriálu Měsíční svit, ve kterém Bruce Willis ztvárnil hlavní roli. „Nemůže komunikovat. Byl vášnivým čtenářem, nechtěl, aby to někdo věděl, teď už však nečte,“ pokračoval.

Přestože si s ním blízký kamarád nemůže popovídat, Caron cítí, že je Willis stále stejným člověkem. „Všechny jazykové dovednosti už není schopen ovládat, je to ale pořád Bruce,“ myslí si.

Udržovat co největší kontakt s nemocným hercem se snaží Caron na maximum. „Ne vždy mi to jde perfektně, ale snažím se na něho mluvit,“ nastínil s tím, že je v úzkém kontaktu s Willisovou manželkou a modelkou Emmou Hemingovou, která se o herce stará.

Willis zbožňoval se každé ráno probouzet

„Hodně investuji do toho, abych nadále zůstal v jeho životě. Bruce je mimořádný člověk,“ sdělil Caron. „Pokud jste někdy strávili čas s Brucem Willisem, věděli byste, že nebyl nikdo, kdo by měl větší radost ze života než on. Miloval život, zbožňoval se každé ráno probouzet a žít naplno,“ vzpomínal. „Takže představa, že teď vidí život takhle zamlženě, nedává smysl. Je vážně úžasný chlap,“ zamyslel se.

„Když jste s ním, víte, že je to Bruce, a jste vděční, že tady může být,“ poznamenanal Caron. „Jeho radost ze života je ale pryč,“ doplnil zdrceně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojatá Anička Slováčková děkuje za podporu: Věří, že všechny těžkosti zvládne

Tagy: