Velké prolomení ledů? Princ Harry a Meghan se setkali s královnou

Harryho vztah s čím dál více se odcizujícími příbuznými prý nyní „visí na vlásku“.

Harry navštívil královnu

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan se ve čtvrtek osobně setkali s královnou Alžbětou II. Podle agentury Reuters to oznámil princův mluvčí poté, co o setkání informoval bulvární list The Sun.

Manželský pár, který žije ve Spojených státech, se v Británii zastavil po cestě do Nizozemska, kde se zúčastní charitativních sportovních her Invictus Games, uvedl mluvčí. Buckinghamský palác se k této informaci nevyjádřil.

The Sun dále napsal, že Harry a Meghan se během návštěvy hradu Windsor viděli také s princem Charlesem, což byla podle listu jejich první společná cesta do Británie od března 2020, kdy ukončili své královské povinnosti.

Na mši za dědečka princ nedorazil

Princ Harry je vnuk britské panovnice. On a jeho manželka Meghan Markleová se vzdali své oficiální role v královské rodině a odstěhovali se do Spojených států, odkud Meghan pochází.

Harry se minulý měsíc nezúčastnil mše za svého dědečka, prince Philipa, který zemřel loni v dubnu. Jeho neúčasti předcházely neshody s britskou vládou ohledně jeho ochrany, podotkla agentura Reuters.

Pětadevadesátiletá královna má podle agentury problémy s pohyblivostí a ve čtvrtek se nezúčastnila tradiční mše na Zelený čtvrtek v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Nezúčastní se ani nedělní velikonoční bohoslužby.

Tagy: