Zatím žiju, to je plus. Obermaierová prozradila, čeho se bojí a proč nemá ráda Vánoce

Herečka Jaroslava Obermaierová oslaví příští rok 77. narozeniny. Život jí přinesl spoustu radosti, ale i trápení. Jedno je spojené s obdobím Vánoc a koncem roku, a tak se redakce Showtime za herečkou vypravila.

O herečce je známo, že Vánoce mezi její nejoblíbenější svátky nepatří. „Je to osobní důvod. Už je to hrozně let, ale těsně před Vánoci mi umřela maminka. Poté se mi narodil syn. V té době, kdy jsem si ho dokonce na Štědrý den přinesla domů jako Ježíška, i přesto to byly nesmírně ošklivé Vánoce. Od té doby na ně mám trochu alergii. Samozřejmě kapra a salát udělám, snažím se, aby byly svátky hezké,“ přiblížila Obermaierová.

Herečka pochází z Prahy, kde má stále práci i zázemí. Nejvíc času teď ale tráví u syna v domečku, který je asi 50 kilometrů za hlavním městem. Tam se momentálně snaží řešit energetické úspory. „Vše mám na plyn. Samozřejmě svítím elektřinou, ale jinak... Jsem nervózní z toho, jestli plyn bude. Zatím uklidňují, že je a bude. Dosud však nevím, kolik to bude stát. Tudíž šetřím, ale co víc mohu dělat,“ přiblížila herečka své obavy.

Některé věci si herečka splnila

Ačkoliv má stále práce dost, herectví ji pořád baví a nehodlá brzy skončit. „Netočím denně ani denně nehraji, tudíž si mezi tím mohu odpočinout až až. Baví mě chodit mezi lidi a kolegy. Zatím jsem neuvažovala, že bych úplně přestala. Byť některých věcí jsem se vzdala, například zájezdového divadla. Byly to únavné cesty na Moravu a v noci zpět, to mě už nebavilo,“ zdůvodnila.

Momentálně mohou diváci herečku vídat například na prknech Divadla Broadway. Co bude příští rok, prý raději neplánuje. Rok 2022 pro ni byl ale rokem příjemným. „Zatím žiju, to je první kladná věc. Jinak se na věci již dívám s nadhledem. Myslím, že pro mě tento rok nebyl úplně špatný. Docela bych řekla, že se mi i některé věci splnily,“ sdělila a přiblížila některé z nich.

„Například mám velmi ráda psy. Měla jsem různé, ale všichni bohužel někdy odejdou. Chvilku jsem byla bez psa, pak jsem si vzala čivavu. Jmenuje se Vašíček. Všeho se nesmírně bál, těžko se s ním komunikovalo a hrozně se plašil,“ prozradila. A právě pes jí nyní dělá největší radost.

Tagy: