Zázračná proměna herečky Procházkové z Modrého kódu. Zhubla desítky kil, je jako proutek

Herečka Marika Procházková, která za dva roky oslaví padesáté narozeniny, šla do sebe. Během dvou let se jí podařilo na váze shodit úctyhodných třicet kilogramů. Jak se jí to podařilo?

Říká se, že všechno zlé je pro něco dobré. Pro herečku Mariku Procházkovou, která je televizním divákům dobře známá například ze seriálu TV Prima Modrý kód, to platí stoprocentně. Téměř dvouletou covidovou pandemii využila k tomu, aby shodila nadbytečná kila, která ji trápila. Měla pověst ženy krev a mlíko, to už je ale minulost.

Marika jenom září. Sluší ji to a díky současné váze se cítí tak dobře jako nikdy předtím. „Využila jsem pandemii k tomu, že jsem se starala o svoje tělo. Jak byla zavřená divadla a nic jsem netočila, tak jsem se konečně vyspala, začala jsem si vařit a pravidelně jíst, hodně chodit pěšky a kila letěla dolů,“ svěřila se deníku Blesk. Takzvaného jojo efektu se neobává. Bere věci tak, jak jsou. „Asi mám štěstí, ale já se tak neřeším,“ mávla rukou Marika, která se narodila do herecké rodiny.

Chtěla být učitelkou, pracovala za barem

Její otec Bořík Procházka i maminka Marika Skopalová se věnovali divadlu. Dlouho to ale nevypadalo, že by se jednou vydala jejich cestou. Jako dítě měla úplně jiné zájmy, nechodila do žádných dramatických kroužků.

Představa, že by veřejně vystoupila například na recitační soutěži, ji přímo děsila. Původně si zvolila střední pedagogickou školu a chtěla být učitelkou. Brzy ale zjistila, že to pro ni není, a odjela studovat na rok do USA. Po návratu do Česka vystudovala DAMU. Chvíli sice pracovala za barem, což ji velmi bavilo, dnes je ale šťastná, jak všechno dopadlo. Herectví by neměnila. Kromě natáčení filmů a seriálů a práce v divadle se věnuje také rozhlasové tvorbě a dabingu.

Tagy: