Žbirková tajila vztah s Mekym: Volal k nám v přestrojení. Dělal, že je Nagyho bubeník

Kateřina Žbirková byla hostem pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

7 Pádů Honzy Dědka (39) - Kateřina Žbirková doma tajila seznámení s Mekym

Kateřina Žbirková v pořadu 7 pádů Honzy Dědka zavzpomínala na první rande s Mekym a prozradila, že si zpěvák nedovedl koncertování v 70 letech představit. Nakonec se těchto kulatin nedožil. Moderátorovi Honzovi Dědkovi přinesla na natáčení tematický dárek.

„Tohle je poslední deska, kterou Meky stihl nazpívat a připravit,“ komentovala dárek Žbirková.„Produkoval ji náš syn David, kterého já mám pořád za malého Davídka. Ale mezitím se z něj stal muzikant a filmař. Jednou jsem ho šla zkontrolovat do studia a čekala jsem, že ho tam najdu bezradnýho. A on mi řekl jenom: ,Mami, klid, všechno bude.‘ Od té doby vím, že už je dospělý. Doufala jsem, že nebude muzikant, ale bohužel se potatil,“ prozradila vdova po slovenské hudební legendě.

S deskou se pojí také plánované koncerty u příležitosti Mekyho nedožitých sedmdesátin. „Jeden už proběhl v Londýně, druhý bude v Bratislavě a nakonec na Mekyho narozeniny 21. října v Praze. Bude to k jeho sedmdesátinám. Meky vždycky říkal, že si neumí představit, jak bude v sedmdesátce fungovat. Tak se tomu tak elegantně vyhnul. Říkám to drsným anglickým humorem, protože to byl jeho styl. Sám by si z toho udělal legraci. Zároveň mi to pomáhá,“ přiznala Žbirková.

Kromě desky a koncertu chystá Žbirková i knihu o svém muži. „Meky si strašně hlídal soukromí, nikdy se nevyjadřoval o svých tajných věcech. Všichni ho znají jako pohodáře a gentlemana, který se nikdy nerozčílí. Já ho znám úplně jinak. Jaký byl, bude v knížce, kterou napíšu. Nikdo mě nebude cenzurovat. Budou tam tajné věci, které mi Meky nedovolil říct,“ překvapila.

Náš dalmatin Mekyho skosil

Zavzpomínala i na jejich zamilované začátky. „Naše první rande bylo zvláštní. Byla jsem vždycky pejskař. Tenkrát jsem měla dalmatina. Vzala jsem ho na rande s sebou. Na Petřín. Meky tam přišel, už byl Zlatý slavík, přiletěl náš dalmatin a Mekyho skosil. Prostě letěl z Petřína dolů, naštěstí se mu nic nestalo, ale najednou bylo po auře Slavíka,“ smála se při vzpomínce.

„Když jsem přivedla domů Zlatého slavíka, bylo to špatný. Maminka byla profesorka a tatínek právník,“ vysvětlila Žbirková. Lásku proto zprvu tajila.

„Ale pak to prasklo. Meky k nám volal ,v přestrojení‘, představoval se jako Miro Okál, což byl bubeník od Petera Nagy. Po roce tohoto představování, když vyšla písnička Katerine, to našim seplo a ptali se, proč k nám volá Žbirka. Maminka mi říkala, že takový zpěvák je jak námořník a má v každém městě jinou holku. Ale pak si ho zamilovala. S tátou si rozuměli díky humoru. Nakonec to dobře dopadlo. Doufám teda, že neměl v každém městě někoho, ale to neřeším, to už je jedno,“ dodala.

Celý rozhovor sledujte v 7 pádech Honzy Dědka v úterý od 21:35 na Primě.

Tagy: