Šílený diskutér odpálil ve Frenštátě nenáviděné sousedy. Proč „obecního blázna“ nezastavili?

Jeden člověk zahynul 17. února při výbuchu plynu v panelovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm.

HLASY ZLOČINU, Výbuch ve Frenštátě

Tento případ ukazuje, kam až může dospět nenávist k sousedům, systému či vlastním exekucím. A to vše za doprovodu dlouholeté verbální agrese na internetu. Antonín Blažek proměnil svá šílená slova z internetových diskusí v činy a vyhodil do povětří dům, v němž bydlel a jehož obyvatele nenáviděl. Zabil šest lidí. Případ řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Bylo 17. února 2013, když se v panelovém domě číslo 39 ve Frenštátě pod Radhoštěm ozvala ohlušující rána. Původně se mělo za to, že jde o výbuch plynu. Jenže vše zavinil právě Blažek.  „Časně ráno naplnil chodbu domu plynem a ve svém bytě rozdělal oheň. Pak zabarikádoval dveře, aby nikdo nemohl uniknout,“ říká novinář Václav Janata.,,Na místě se vystřídalo 160 hasičů, 18 zdravotníků, 48 policistů a osm městských strážníků. Událost přispěla k dovybavení záchranných útvarů technikou, jako jsou rypadla, drapáky či pásová vozidla,“ dodává.

ČTĚTE VÍCE: Muž z Plzeňska vraždil emigranty, dívku zneužíval na mučícím stroji. Jeho hlavu naložili do lihu

Tragédii ale nešlo zabránit. Blažek připravil smrtelnou past. Zemřelo šest lidí včetně pachatele. Mezi obětmi byly tři děti. „Blažek byl místní známý podivín, neustále zahlcoval místní úřad stížnostmi, sám měl ale exekuce, které byly jedním z důvodů jeho vražedné frustrace,” popisuje novinář Jakub Kvasnička. „Otázkou je, zda se tomu dalo předejít – každý máme svého obecního blázna, jdou ale včas zastavit, pokud jim finálně přeskočí a chtějí vraždit sousedy?” zamýšlí se dvojice žurnalistů.

O celém případu Antonína Blažka se dozvíte v dalším díle videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy: