Silný vítr s deštěm řádil na Královéhradecku. Spadlý strom poničil střechu pivovaru v Náchodě

Královéhradecký kraj v pondělí zasáhl silný vítr s deštěm. Hasiči vyjížděli k osmi událostem. V Náchodě po poledni odstraňovali část stromu spadlého na střechu pivovaru Primátor. Na dalších šesti místech odstraňovali stromy spadlé na silnice. V Hradecké ulici v Hradci Králové čerpali vodu ze zatopené šachty. Kvůli silnému větru nejel horní úsek lanovky na Sněžku.

Déšť se silným větrem zasáhl Královéhradecký kraj v pondělí dopoledne, nejvíce Náchodsko. Stromy ze silnic hasiči odstraňovali na Náchodsku například v Řešetově Lhotě, v Novém Hrádku a ve Vysoké Srbské. „V Náchodě odstraňujeme část stromu, která pádem poničila střechu pivovaru,“ napsali na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Bollywood truchlí. Zemřel oblíbený herec, bylo mu jen 48 let. Žena ho ráno nedokázala probudit

Nejvíce vody v Královéhradeckém kraji napršelo na Černé hoře v Krkonoších a na Zakletém vrchu v Orlických horách, a to téměř 50 litrů vody na metr čtvereční.

Přes 30 litrů vody na metr čtvereční napršelo například v Lučicích na Hradecku, Rohoznici na Jičínsku a na labské přehradě Les Království v okrese Trutnov. V Hradci Králové spadlo přes 20 litrů vody na metr čtvereční.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V lese na Ústecku objevili mrtvolu cizince. Pachatel ho umlátil a zakopal do země

Tagy:
strom počasí katastrofa střecha Hasičský záchranný sbor pivovar Náchod silný vítr Královéhradecký kraj přírodní katastrofa okres Náchod metr čtvereční katastrofy, nehody a mimořádné události meteorologická katastrofa