Sivák se představí v KSW. Největší šance kariéry proniknout do Evropy, pochvaluje si

Větší talent pro bojové sporty byste hledali dlouho. Navíc je Václav Sivák i velký dříč, a tak sbírá jednu výhru za druhou a porážku ještě mezi profesionály nezažil. „Český Mayweather“, jak o sobě občas s pousmáním říká, je i mimořádně populární u publika, proto není divu, že je zajímavý i pro organizaci, jako je polský gigant KSW. „Velká šance. To jsem chtěl,“ komentuje čtyřiadvacetiletý bijec ohlášení unikátního souboje s Polákem Michalem Królikem.

Snad ještě nikdy nepředvedl nudný zápas. A to i přesto, že do boje nastupoval s bolavou rukou. Velmi dobře zvládá také slovní přestřelky se soupeři, a proto se Václav Sivák těší velké podpoře českých fanoušků. A dokázal to vše jako profesionál čistě sportovní cestou. Zkratky přes v dnešní době tolik populární kontroverzní organizace neuznává.

ČTĚTE TAKÉ: Stimulanty? I kávu musím mít pod kontrolou, říká Procházka. Připomněl vánočního Herkula

„Jdu ve stopách Procházky. Chci radši těžší zahraniční cestu než český bizár,“ prohlásil nedávno v pořadu Fight Cast One. A to se mu daří. Před pár dny dokonce podepsal zápas na turnaji polského gigantu KSW.

Představí se na akci KSW EPIC, 24. února v PreZero Areně v polských Hlivicích.

„Velká šance. To jsem chtěl. Ani nevím, kdy kdo nastupoval v postoji pod značkou KSW, jak víme, je to spíše MMA organizace. Věřím, že moje umění uchvátí lidi,“ říká Sivák odhodlaně.

Jeho protivníkem bude zkušený třiatřicetiletý polský ranař Michal Królik.

„Soupeře nějak neřeším ani jsem se na něj ještě nekoukal. Mým úkolem je být v co nejlepší formě. Jak fyzicky, tak i mentálně,“ má jasno čtyřiadvacetiletý Čech.

Zápas se odehraje v kleci podle pravidel thajského boxu v malých MMA rukavicích. Sivák je ale zvyklý na klasické boxerské rukavice. „MMA rukavice, velké rukavice… na tom nezáleží. To je práce mého manažera,“ říká.

KSW patří mezi největší organizace bojových sportů světa. Už 17. února uspořádá v Liberci turnaj s číslem 91. Půjde o třetí turnaj polské značky v Česku. A Sivák nad touto nabídkou neváhal. „Vůbec. Je to snad největší šance v mé kariéře proniknout do Evropy,“ pochvaluje si populární bojovník.

Tagy: