Drogový skandál v církvi: Rakouský kněz měl na faře vyrábět narkotika, nyní je ve vazbě

Velký skandál týkající se 29letého kněze vypukl ve městě St. Pölten v Dolním Rakousku. Duchovní byl zatčen za vážné drogové delikty, informuje deník Kronen Zeitung.

Kněz je podezřelý z výroby metamfetaminu za účelem dalšího prodeje, což potvrdilo místní policejní ředitelství. Policie podle deníku Kronen Zeitung uvedla, že ve vazbě je i druhý podezřelý, jehož totožnost však zůstává neznámá.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální týrání zvířat na Teplicku. Muž ubil tyčí fenku kamaráda. Popadl mě amok, řekl

Podle policejního mluvčího Stefana Loidla byla v rámci vyšetřování provedena domovní prohlídka na místní faře. Během ní byly objeveny a zabaveny prekurzory drog (neaktivní látky, které mohou být přeměněny v těle na aktivní, pozn. red.) a laboratorní vybavení.

Kněz působil v diecézi St. Pölten od roku 2021, kam byl kvůli nedostatku kněží v Rakousku přesunut z varšavské arcidiecéze. Po jeho zatčení ho diecéze St. Pölten okamžitě postavila mimo službu.

„Byla mu zakázána jakákoli pastorační činnost. Vzhledem k tomu, že se jedná o kněze varšavské arcidiecéze, byl neprodleně informován příslušný arcibiskup, který podnikne další kroky,“ uvedla diecéze ve svém oficiálním vyjádření.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Růžičkovi hrozí po útoku na koupališti vězení. Ohrozil svou kariéru, shodují se lidé z branže

Tagy: