Brutální týrání zvířat na Teplicku: Muž ubil tyčí fenku kamaráda. „Popadnul mě amok,“ řekl

Muž na Teplicku ubil fenku kovovou tyčí.

Muž na Teplicku ubil fenku tyčí

Otřesný způsob zabití psa řešili v uplynulém týdnu tepličtí policisté. Ti na základě oznámení na tísňovou linku zjistili, že muž v místní zahrádkářské kolonii umlátil fenku železnou tyčí a následně ji zakopal. Zvíře navíc nebylo jeho, nýbrž patřilo kamarádovi. Dotyčný nyní čelí obvinění z týrání zvířat, za což mu hrozí až šest let vězení. Policisté o tom informovali na svém webu.

Policejní hlídka vyjela po zavolání na linku 158 do zahrádkářské kolonie v teplické části Prosetice. „Podle oznámení zde měl muž ubít kovovou tyčí 14letou fenku pitbulteriéra, která patřila jeho kamarádovi,“ uvedla na policejním webu mluvčí Ilona Gazdošová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otčímovi zasadil přes dvacet ran nožem, půjde do vazby. Kolem případu je několik nejasností

Policisté po příjezdu vyslechli několik osob. „Ty vypověděly, že předchozí den popíjely alkohol a jeden z té party vzal železnou tyč a několikrát udeřil fenku do oblasti hlavy, kdy ji tímto způsobem usmrtil. Poté ji zabalil do deky a zahrabal na zahradě,“ sdělila Gazdošová. Vyslechnutí svědci měli údajně z dotyčného strach, a proto událost nikde neoznamovali.

Policisté poté objevili místo, kde bylo zvíře zakopáno. Mezitím ztotožnili tyrana, kterého následně vypátrali v místě jeho přechodného bydliště v Teplicích. „Na místě činu policisté kromě těla psa pod zeminou nalezli také železnou tyč se zaschlou krví,“ řekla Gazdošová.

Podezřelý se u výslechu k činu přiznal. Proč psa ubil, prý neví. Buď pod vlivem alkoholu, nebo kvůli tomu, že ho „popadnul amok“. „Policejní komisař sdělil 47letému muži z Mostu obvinění ze zločinu týrání zvířat, neboť fenku usmrtil zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až šest let,“ popsala Gazdošová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zloději ukradli od silnice „Rozkošného Edu“ a vysadili ho u Vystrkova. Hrozí jim dva roky vězení

Tagy: