Skandální polibek na fotbalovém šampionátu žen má dohru. Španělská hráčka podala žalobu

Hermosová podala na Rubialese kvůli polibku po finále MS trestní oznámení

Nemravný polibek a matka v kostele

Španělská fotbalistka Jenni Hermosová podala na šéfa svazu Luise Rubialese trestní oznámení kvůli nevyžádanému polibku po finále mistrovství světa. Oznámilo to státní zastupitelství. Podání trestního oznámení bylo základní podmínkou k tomu, aby prokuratura, jež na konci srpna začala předběžně Rubialese ze sexuálního napadení vyšetřovat, mohla zahájit jeho trestní stíhání.

Rubiales po vítězství španělských fotbalistek nad Anglií ve finále mistrovství světa 20. srpna v Sydney políbil Hermosovou na ústa. Šéf svazu tvrdí, že šlo o konsenzuální polibek, Hermosová to popřela.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická smrt fotbalového reprezentanta. Nedávno bránil Messiho, teď ho zastřelili na ulici

Kvůli skandálu, jež jeho chování vyvolalo, Rubialese suspendovaly světová federace FIFA i národní fotbalový svaz. Minulý týden s ním zahájil „kvůli vážnému prohřešku“ disciplinární řízení Španělský sportovní tribunál.

Veškeré výzvy k odstoupení Rubiales dosud odmítl. V úterý se za jeho chování veřejně omluvilo nové vedení svazu, jež zároveň odvolalo trenéra mistryň světa Jorgeho Vildu, který byl vnímán jako Rubialesův spojenec.

Tagy:
Anglie Sydney FIFA fotbal sexuální násilí Luis Rubiales Jorge Vilda Jenny Ermosová skandální polibek