Skupinu Desmod zasáhla tragédie. Zemřel Martin Michálek, zpěvák poslal bolestný vzkaz

Jednu z nejúspěšnějších slovenských hudebních skupin Desmod v pátek navěky opustil dlouholetý člen týmu Martin Michálek. Staral se o technické zabezpečení kapely a byl její pevnou součástí od samých začátků. Skupina o jeho smrti informovala na svém Facebooku.

Podle webu Nový Čas to byl právě on, kdo pomohl skupině prorazit, když se angažoval v podpise první smlouvy na album s vydavatelstvím.

Michálek přezdívaný „Mišo“ měl v Desmodu na starosti technickou stránku přípravy koncertů. Web uvádí, že ho „trápilo chronické onemocnění jater a hepatitida typu E, až nakonec došlo k selhání celého organismu“.

Zpěvák a lídr Desmodu Mário Kuly Kollár na Facebooku skupiny napsal: „Máme smutek. Uplynulý pátek odešel náš bratr v rock'n'rolle.“

🖤🖤🖤

Posted by DESmod on Saturday, July 23, 2022

Pro Nový Čas dodal: „Jsem momentálně jako v nějaké mlze a nedokážu si představit, že už nikdy s námi nebude na koncertech. Byl naším největším podporovatelem, fanouškem, členem týmu, členem rodiny Desmod. Byl víc než kamarád, byl doslova jako bratr. Velice nám chybí.“

Skupina Desmod působí na Slovensku už 26 let. Sedmkrát se jí podařilo umístit v anketě Zlatý Slávik a její písničky se pravidelně hrají v slovenských a českých rádiích. Minulý rok prošla kapela krizí, když kvůli neshodám odešli tři její členové.

Tagy: