Skupiny pro Counter-Strike: Global Offensive na Vodafone MČR 2020 jsou rozlosovány

Osm nejlepších domácích týmů, které se kvalifikovaly na Vodafone MČR 2020 v CS:GO, už známe, na řadu tak přišlo určení účastníků jednotlivých herních skupin pro první fázi turnaje. Jejich losování proběhlo živě na PLAYzone Podcastu. Osud hráčů zpečetila komentátorská trojice Tučňák, huhy a Shadye.

Osm týmů bylo rozděleno do čtyř košů podle MČR bodů, které nasbíraly během celoroční sezóny. Začalo se s aktuální domácí jedničkou SINNERS, dále s eSubou a poté se postupně pokračovalo. Los pro vyrovnanost turnaje dopadl v rámci možností nejlépe, jak mohl. Papírově slabší tým prvního koše totiž dostal vyrovnanou skupinu, zatímco béčko je spíše skupinou smrti. Favorit je v ní jasný, ale asi nikdo nedokáže v tuto chvíli říci, že je o druhém postupujícím na 100 procent přesvědčený.

Ve skupině A jako první k eSubě přilétli Dark Tigers, kteří si s eSubou v historii uměli poradit. Současně ale dokáží být nevyzpytatelní. Příkladem můž být MSR, kde nepostoupili ani ze skupiny. Na podobné úrovni herního umu jsou hráči Eclot Gaming, jenž ale v současné době disponují podstatně lepší formou. Vedle eSuby mohou být největším kandidátem na postup z 1. místa, stejně tak se ale mohou rvát o samotný postup. Celým děním skupiny A jistě zamotají také eEriness MARVO, kteří v určitých případech už se všemi třemi týmy skupiny dokázali hrát vyrovnanou partii. Všechny zápasy budou hrány formátem BO3, tedy na tři vítězné mapy.

Skupinu B otevřeli SINNERS, kteří by se mohli při této fázi turnaje pořádně zapotit. Ve skupině skončili například s ENTERPRISE esports, druhými finalisty Sazka eLEAGUE. Ti střídají dobré výkony s horšími a těžko se dá odhadnout, jak dobře vyladí svou formu. Slovo nekonzistence se však daleko více dá použít v případě Sampi.Tipsport, kteří někdy hrají každý den úplně jinak. Přestože hráči trénují v luxusní herní vile, tým nepředvádí v poslední době příliš konzistentní výsledky. Vůči ENTERPRISE individuální kvality mají, stejně tak ale mohou skončit poslední. Skupinu B doplňují Entropiq, kteří na scénu přicházejí s velkými ambicemi, jež ale zatím ve skutky v CS:GO příliš nepřetváří. Papírově se však s nimi musí počítat, protože i když se na MČR dostali na poslední chvíli, tak rozhodně nebudou pátým kolem u vozu.

Detailní preview obou skupin vám přineseme před konáním turnaje. Deváté Vodafone MČR v CS:GO letos proběhne online podobě, v termínu 18. až 22. listopadu. V pěti hracích dnech na diváky čeká 14 zápasů, které se budou letos poprvé komentovat a vysílat na streamu, mimo něj neproběhne žádný zápas. Diváci tak nepřijdou ani o jediný okamžik toho nejlepšího z domácího CS:GO.

Tagy: