Sledujte otevřenou zpověď Dagmar Havlové. Jak ji prezident dobýval a na co nejraději vzpomíná?

Už ve středu 22. března nabídne CNN Prima NEWS speciální vysílání při příležitosti životního jubilea Dagmar Havlové Veškrnové. V 19:55 startuje speciální vydání pořadu Showtime a od 20:10 unikátní dokument Životní příběh, ve kterém se herečka podělí i o nepříliš známé detaily ze svého života.

„Nikdy by mě nenapadlo, že tihle dva se dají dohromady, a vidíte? Jak jim to klapalo!“ okomentovala vztah Václava a Dagmar jejich přítelkyně a herečka Jiřina Bohdalová. Havlová Veškrnová ve videu s úsměvem přitakává. „S Václavem to byla láska na první pohled, oboustranná. Ale teda Vašek mě musel hodně dobývat,“ přiznala.

Také o tom bude část unikátní zpovědi. „O Dáše se ví, že pokud jde o komunikaci s médii na osobní témata, hodně šetří slovy, a rozhodně to nepovažuje za svou oblíbenou činnost. Určitě se na tom podepsal i určitý hon, který si jako bývalá první dáma s médii užila,“ vysvětlila redaktorka pořadu Showtime Martina Jandová, která životní příběh Havlové Veškrnové zpracovala do 45 minut. S bývalou první dámou ji pojí dlouholeté a hluboké přátelství.

ČTĚTE TAKÉ: Náš svět je kompletní. Bývalá tenistka Cibulková porodila holčičku, dostala krásné jméno

„Nesmírně si vážíme její důvěry a jsem pyšná na to, že si pro takto velký rozhovor vybrala právě mne. Podařilo se nám zpracovat dokument, který jednak oslavuje její jubileum a jednak divákům představí Dášin životní příběh z perspektivy a hloubky, ze které ho asi nikdy neviděli,“ doplnila Jandová.

Dokument CNN Prima NEWS mapuje pro diváky to nejpodstatnější: dětství, studium, první manželství, mateřství i následnou roli babičky, film, divadlo, svatbu s prezidentem a náročný život na pozici první dámy. „Nemám nikdy v životě nic zadarmo, nikdy! Když mě provází štěstí, tak jde ruku v ruce s nějakým smutkem. Nedostávám nic zadarmo, to si zase nemyslete,“ přiznala divákům bývalá první dáma.

V dokumentu připomeneme i období péče o prezidenta Havla, práci na filmu Odcházení i samotný odchod bývalého prezidenta. Během těchto událostí se Dagmar naplno věnovala a věnuje práci v Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97. „Kostel sv. Anny jsme zachránili od zkázy. Byla to křižovatka myší a krys,“ komentoval zchátralý prostor před lety sám Havel.

Havlové poblahopřál Pavel i Čaputová

„Můj muž řekl, že by chtěl opravit malou kapličku, aby po něm něco zůstalo. Tak jsem jezdila po vlastech českých a hledala malou kapličku, abych manželovi vyhověla. Pak mi někdo řekl, že existuje kostel, který nemá věž, je úplně prázdný a chátrá. Takže spolu s prevencí rakoviny tlustého střeva jsem pyšná i na tento projekt, protože jsem vůbec nevěřila, že se to podaří,“ sdělila Havlová Veškrnová k rekonstrukci objektu, který už je pevně spjat s nadací Vize 97.

Životní rekapitulaci až do současnosti nabídneme ve spojitosti s dobovými záznamy i aktuálními gratulacemi od přátel a kolegů Jiřiny Bohdalové, Terezy Voříškové nebo Miroslava Donutila – až po srdečné přání od nového českého prezidenta Petra Pavla či prezidentky Slovenska Zuzany Čaputové. Ti všichni jsou součástí dokumentu, který pro Dagmar Havlovou Veškrnovou zpravodajská stanice CNN Prima NEWS připravila.

Více o životě Dagmar Havlové se dozvíte v otevřeném dokumentu, který můžete sledovat ve středu od 20:10 na CNN Prima NEWS.

Tagy: