Sledujte Případy Josefa Klímy: Co dělat, když vám zaplacené auto přijdou zabavit vymahači

Je to asi těžko uvěřitelné, ale i v dnešní době je možné za něco zaplatit, a stejně o věc přijít. Přesně to řeší několik zákazníků ostravského autobazaru, jehož pochybné praktiky jim nadělaly hodně vrásek. Někteří o zaplacené auto už přišli, jiní se ho před vymahači rozhodli ukrýt. Nejnovější Případy Josefa Klímy nabídnou i jednu exkluzivitu. Jaroslav Mareš dostal i díky spolupráci s policejním muzeem přístup k informacím o průlomu v jedné z nejzáhadnějších kriminalistických záhad Československa – u 90 let nevyřešené vraždy ženy, jejíž tělo se našlo rozřezané v několika vlacích. Pořad začíná ve středu ve 22:50 na CNN Prima NEWS.

Auto je pro mnohé z nás nepostradatelný dopravní prostředek, bez kterého nepřevezeme děti nebo se nedostaneme do práce. A je to taky poměrně drahá věc, na kterou rodiny často šetří, případně vůz financují úvěrem či leasingem. A přesně to se stalo osudným několika zákazníkům jednoho ostravského autobazaru.

ČTĚTE TAKÉ: Stát zavřel oči, říká o vraždě Mrázka reportér Klíma. Připomněl i likvidaci kmotra Běly

Vozy v hodnotě stovek tisíc korun si vzali na leasing. Jenže smlouva byla pro ně nevýhodná a po doplacení ceny vozu se nejen nedočkali převedení auta, ale dokonce za nimi dorazili vymahači, kteří jim chtěli auto zabavit. Někteří tak o vůz přišli, jiní auto skrývají a doufají, že se podaří situaci vyřešit u soudu. Reportérka Marcela Sobotková bude v Případech Josefa Klímy zjišťovat, jak je tato absurdní situace vůbec možná. A spolu s odborníky poradí, jak podobně nenaletět.

Průlom v případu nevyřešené vraždy

Devadesát let čekala na své objasnění vražda Otýlie Vranské. V září roku 1933 našli její tělo rozřezané v kufrech ve vlakových kupé v Bratislavě a Košicích. Brutalita činu tehdy otřásla veřejností. I přes intenzivní vyšetřování ale tehdy policie vraha najít nedokázala.

Až teď, po devadesáti letech, se podařilo pracovníkům Muzea Policie České republiky najít průlomové informace. A protože jim v tom pomáhal i reportér Případů Josefa Klímy Jaroslav Mareš, dozvíte se tyto detaily ve středečním díle jako první.

Případy Josefa Klímy sledujte každou středu ve 22:50 na Primě a v sobotu ve 21:30 na CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Se spartakiádním vrahem byste pustili dceru na diskotéku, říká Klíma. Roubal měl pichlavé oči

Tagy:
vražda auto Československo leasing Bratislava krimi Josef Klíma Košice Otýlie Vranská Jaroslav Mareš Muzeum Policie České republiky podvod Případy Josefa Klímy