Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Vše o uvolnění opatření i unikátní premiéra ve vysílání

Klára Doležalová a Karel Voříšek

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

Vláda na mimořádném jednání rozhodla, že Česko od čtvrtka přejde na třetí stupeň systému PES. A to znamená, že se za určitých hygienických podmínek otevřou i všechny obchody a služby.

Zákazníci se tak mohou znovu vrátit ke stolům do českých hospod a restaurací. O návrat do normálu se ale nejedná. I nadále budou platit přísnější hygienická opatření. Zařízení tak musí ještě do středy vydávat jídlo přes výdejní okénka nebo rozvoz.

Uvolní se opatření omezující maloobchodní prodeje. Lidé tak budou moci začít nakupovat dárky na Vánoce i v kamenných obchodech. Otevřou se totiž všechny prodejny. I tady se ale musí zákazníci připravit na různá omezení. To nebude platit o hotelech.

A nabídneme vám i unikátní premiéru. V minulých dnech jsme vám ukázali dva rekordmany. Dva domy v Pardubickém kraji, které jejich majitelé každoročně ozdobí desítkami tisíc světýlek. A protože je první adventní neděle, tak je společně rozsvítíme.

Další program na CNN Prima NEWS:

Nouzový stav: Mimořádná opatření ve 20:15

Mimořádné vysílání k dalšímu rozvolnění vládních opatření. O tom, co vše se od čtvrtku změní, stručně a srozumitelně.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: