Slovenský Hannibal a bratr slavného muzikanta prý jedl ženy. Mohl jich zabít až třicet

CNN Prima NEWS divákům a posluchačům nabízí podcast Hlasy zločinu.

HLASY ZLOČINU, Matej Čurko

Na internetu si hledal lidi, kteří chtěli spáchat sebevraždu, a nabízel jim pomoc: „Udělám to já sám, zabiju vás.” Několikrát se mu jeho záměr vyplnil. Naznačoval navíc, že některé své oběti snědl. Matej Čurko, slovenský údajný kanibal, prokazatelně zabil dvě ženy – policie ho ale podezřívá z minimálně další jedné, možná ale až třiceti vražd. Případ řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Vedl dvojí život. Doma veselý a hodný otec dvou dcer, který se hroutil při pohledu na krev. Na internetu vražedný podivín, který své choré představy přetavil do reality.

ČTĚTE DÁLE: Neuvěřitelná akce „plesnivého dědka“: Bizarní okolnosti největší loupeže v Československu

Je to jeden z nejděsivějších a nejtemnějších případů slovenské kriminalistiky. Matej Čurko, jehož bratr Marián Čurko je mimochodem slavný slovenský hudebník a příběhem svého bratra dost trpěl, řádil na podivných diskusních fórech pod přezdívkou Orion a nabízel lidem pomoc se smrtí.

„Preferuji škrcení, je při něm přímý kontakt.”

„Zašli bychom hlouběji do lesa. Dám ti lék na omámení a až usneš, uškrtím tě. Neboj se, že by ses probrala.”

„Nejsi první, je to ozkoušené.”

„Vykopat hrob zabere asi hodinu a půl.”

To je jen malá ukázka z jeho konverzací na internetu.

„Dlouhé roky pracoval jako počítačový expert ve více firmách. Dostal výpověď kvůli tomu, že při pracovní době často na počítači chatoval,” vypráví novinář Václav Janata. „Psal hlavně ženám, dvě z nich prokazatelně zabil, protože si GPS souřadnice jejich hrobů uložil do počítače. Pak psal muži, Švýcarovi, který rovněž uvažoval o sebevraždě,” dodává Jakub Kvasnička s tím, že jeho postupný přechod na chatování s muži prý přišel kvůli tomu, že dostal „chuť sníst penis.”

A právě Švýcar pak dovedl k Čurkovi policii, která ho po přestřelce zabila. Čurko tak o svých činech nikdy nepromluvil a jeho případ zůstává v mnoha směrech záhadou.

Švýcar o tom pak napsal knihu. „Ženu už ochutnal a chtěl muže. Psal mi: Ještě nevím, jak uvařím vnitřnosti, musím použít kuchařskou knihu. Ale mám rád kuřecí i vepřová játra. Proto chci ochutnat i lidská. V jistém okamžiku jsem si uvědomil, že už nemohu tuto komunikaci ukončit, protože vím příliš mnoho. Musím však přiznat, že to bylo vzrušující, ne mnoho lidí má možnost poznat opravdového Hannibala Lectera.”

Sledujte celý příběh slovenského kanibala v dalším díle videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy:
Václav Janata Slovensko vražda kanibalismus Československo podcast trestná činnost Jakub Kvasnička Hannibal Lecter Marián Čurko Hlasy zločinu videopodcast trestná činnost, právo a spravedlnost Matej Čurko