Sluníčko vydrží jen do soboty, pak se zatáhne a přijdou bouřky. Jaký bude úvod týdne?

Počasí 2.9.2022 7:09

Slunečné počasí vydrží až do sobotního odpoledne. Poté se zatáhne, přijdou bouřky a také přeháňky. Letní teploty podle Českého hydrometeorologického ústavu vydrží i na začátku příštího týdne. V pondělí bude podle předpovědi polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami, naměříme až 26 °C.

V pátek bude převládat skoro jasno až polojasno, odpoledne až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C. Během dne naměříme mezi 19 až 23 °C, v 1 000 metrech se budou teploty na horách pohybovat kolem 13 °C.

„V nejbližších dnech budou rána docela studená s teplotami kolem osmi stupňů Celsia, odpolední teploty se budou pohybovat jen slabě nad 20 stupni,“ napsal ČHMÚ.

O víkendu by se měla obloha místy přechodně zatahovat. V sobotu mohou ojediněle přijít přeháňky a slabý déšť, v neděli se ojediněle objeví také bouřky. O víkendu se oteplí v noci i k 15 stupňům Celsia, odpolední teploty mohou vystoupat na 26 stupňů.

Letní teploty by měly zůstat i na začátku příštího týdne. V pondělí bude podle předpovědi polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 23 až 27 °C, na severovýchodě naměříme 21 až 24 °C.

S podobným počasím je třeba počítat také v úterý. Bude polojasno až oblačno, během dne se místy objeví přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. V noci mohou teploty klesnou na 10 °C. Během dne naopak vystoupají na 27 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Tagy: