Moc jsem ho ranila, říká Steimarová po smrti Somra. S čím vším se herec poslední dny léčil?

Herec Josef Somr zemřel v neděli 16. října.

Zemřel herec Josef Somr

Smrt Josefa Somra, představitele výpravčího Hubičky z Ostře sledovaných vlaků nebo kuchaře Serváce ze Tří veteránů, rozplakala celou hereckou obec. Velmi se dotkla také Somrových kolegyň Evelyny Steimarové a Jitky Zelenohorské. Strašně to bolí, je to rána, shodují se.

Legendární herec zemřel v neděli 16. října, s herectvím ovšem kvůli zdravotním problémům skončil už dříve. Na plátně se naposledy objevil v roce 2016 ve snímku Jak básníci čekají na zázrak. O rok později ještě namluvil pohádky Karla Jaromíra Erbena. Poslední dny prožil v sanatoriu Na Pleši, kde se léčí plicní choroby a tuberkulóza, informoval Blesk.cz. Somra trápilo srdce, plíce a slinivka.

Somr byl mezi kolegy velmi oblíbený. „Co na to mohu říct? Je konec! Strašně to bolí,“ plakala herečka Evelyna Steimarová, která s hercem několik let žila. Během natáčení Balady pro banditu se nicméně zamilovala do Bolka Polívky a Somra opustila. „Ranila jsem ho moc. Nezasloužil si to. A Bolek si mě stejně nevzal, byla jsem pitomá,“ dodala, protože se Somrem se měli i brát.

Zelenohorská: Když viděl můj nahý zadek, styděl se

Smrt hereckého kolegy oplakala také Jitka Zelenohorská: „Je to strašlivá rána, že nám Pepík zmizel. Co jsem se to dozvěděla, tak tu vzlykám.“ Se Zelenohorskou Somr točil legendární razítkovací scénu v Ostře sledovaných vlacích. „On se moc styděl, když viděl můj holý zadek,“ vzpomínala herečka, která v době natáčení žila se zpěvákem Waldemarem Matuškou. Somra prý uklidňovala slovy, ať se nebojí, že ho má „Walda rád, že ho nezabije“.

Zelenohorská svého kolegu naposledy viděla před šesti lety, když jí v Praze na hlavním nádraží křtil knihu. „Byla tam živá hudba a on se tak pustil do moravských lidovek, že nevěděl, kdy přestat.“ Na křtu si dopřál víno a tancoval. „Takhle už se nikdy nerozparádím. Tohle je naposledy. Život mě štve, zlobí mě slinivka, umřela mi láska a jsem celý rozšroubovaný,“ postěžoval si tenkrát kolegyni.

Tagy: