Tělo pohřešované ženy našli uvnitř sedmimetrové krajty. Vesničan popsal, jak ji had pozřel

Tragicky dopadlo pátrání po 54leté Jaře z Indonésie, která zmizela v pátek večer. Žena se údajně vydala do lesa sbírat kaučuk, domů se však nevrátila. Její tělo našli místní o dva dny později, a to v útrobách téměř sedm metrů dlouhé krajty.

Když se 54letá žena v pátek vydala ze svého domu v provincii Jambi na západě ostrova Sumatra do lesa, nešlo o nic neobvyklého. Jara se podle blízkých vydala sbírat kaučuk, domů se však nevracela. Místní proto vytvořili pátrací skupiny, které se snažily ženu najít. To se jim o dva dny později podařilo, závěr je však šokoval, píše web Daily Mail.

Na mýtině místní zahlédli takřka sedm metrů dlouhého hada – krajtu – který měl podezřele vypouklé tělo. V té chvíli se lidé dovtípili, co by se v útrobách krajty mohlo nacházet. Hada proto zabili a tělo rozřízli. Obavy se naplnily – v plazovi nalezli tělo pohřešované Jary. Anto, představený vesnice, v níž žena žila, se domnívá, že had oběť nejprve udusil.

Podle něj utrpení ženy trvalo dvě hodiny. Následně popsal, jak k útoku hada a následnému sežrání ženy mohlo dojít. Had pravděpodobně nejprve použil tesáky, aby ženu udržel na místě. Následně se kolem ní rychle ovinul a svíral ji do doby, než přestala dýchat. Následně si měl vykloubit čelist a tělo pozřít.

Místní mají strach

Úplné strávení tak velké potravy mohlo hadovi trvat i několik týdnů. Když hada místní rozřízli, naskytl se jim pohled na takřka neporušené tělo Jary, včetně oblečení. Lidé jsou zděšeni. Výskyt obřích krajt v okolí nedává lidem spát, bojí se o vlastní bezpečnost a smrt Jary je pouze utvrzuje v tom, jak je situace vážná.

„Vesničané mají strach, že se v lese nachází stále více takto velkých hadů. Nedávno jeden z takových plazů sežral dvě kozy,“ přiblížil Anto. Indonésie je poměrně známá hojným výskytem krajt mřížkovaných, které dorůstají do ohromné délky. Ačkoliv se hadi živí převážně jinými zvířaty, ojediněle si za potravu uloví i člověka. Obdobně jako Jara zemřel v roce 2017 Akbar Salubiro na ostrově Západní Sulawesi.

Tagy: