Nečekaná smrt slovenského oligarchy „z lovecké chalupy“. Figuroval v kauze s Ficem

Ve věku 74 let zemřel nitranský oligarcha Miroslav Bödör –⁠ jeden z klíčových aktérů kontroverzní kauzy odposlechů z lovecké chaty, která před dvěma lety otřásla Slovenskem. Zprávu o úmrtí slovenského podnikatele přinesl portál Tvnoviny.sk.

„Vícero zdrojů potvrdilo, že dopoledne zemřel Miroslav Bödör. Před smrtí se ho měli pokoušet oživovat,“ informoval web Tvnoviny.sk o smrti známého podnikatele. Před časem mu měla být diagnostikována vážná nemoc.

ČTĚTE TAKÉ: Fico hodlá přidusit peníze z EU pro Ukrajinu. Patří k nejzkorumpovanějším zemím světa, řekl

Bödör byl majitelem bezpečnostní služby Bodol, kterou v dubnu tohoto roku prodal. Nejvíce ale proslul kauzou odposlechu z lovecké chaty, kde se setkával s lídrem Smeru-SD Robertem Ficem, obhájcem Markem Parou, exministrem vnitra Robertem Kaliňákem a synem bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara Pavolem.

Policie monitorovala chatu několik dní, původně prý kvůli podezření z pytláctví, připomínají Aktuality.sk. Ze setkání mezi Ficem, Bödörem a dalšími ale nakonec vznikly hodinové obrazově-zvukové materiály a stovky stran přepisů rozhovorů. Podle prokuratury se bavili o ovlivňování nejzávažnějších kauz a kriminalizaci vyšetřovatelů a státních zástupců NAKA. V kauze, nazvané slovenskou policií jako akce Očistec, byl v listopadu 2020 zadržen a obviněn Bödörův syn Norbert, Marek Para, Tibor Gašpar a další bývalí vysoce postavení policisté

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Proruští agenti jako Orbán s Ficem nemohou blokovat Evropu, říká Peksa ke zrušení veta

Tagy:
Slovensko krimi Robert Fico Miroslav Bödör myslivecká chata kauza Očistec