Smutek v rodině Beckhamových: Přišli o milovanou čivavu, z její smrti viní psí salon

Nicola Peltz Beckhamová, snacha bývalého slavného fotbalisty Davida Beckhama, podnikla právní kroky proti psímu salonu, jemuž svěřila svou čivavu Nalu, která krátce poté umřela. Podnik viní z bezohledného zacházení se zvířaty, uvedl časopis People.

Beckhamová, která se provdala za nejstaršího Beckhamova syna Brooklyna, obvinila psí salon HoundSpa a jeho majitelku Deborah Gittlemanovou z „bezohledného a zlovolného jednání“. Vadilo jí, že nevyhodila zaměstnance Jonyho Ceballose, který se o Nalu staral, píše časopis People. Podle obžaloby bylo na psího kadeřníka kvůli špatnému zacházení se psy v minulosti podáno mnoho stížností.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé mi zesnulého bratra denně připomínají, přiznal herec Michal Dlouhý. Snaží se mu vyrovnat

Herečka na Instagramu napsala, že její fenka byla před červnovou návštěvou salonu zcela zdravá. Po zákroku však měla Nala problémy s dýcháním. „Spěchali jsme s ní k veterináři a po několika hodinách zemřela,“ uvedla Peltz Beckhamová.

Veterinář, který fenku ošetřoval, údajně zjistil, že čivava měla modrý jazyk, tekutinu v plicích a utrpěla neurologické poškození.

Peltz Beckhamová si proto najala právní tým, aby prozkoumal, co se přesně stalo během péče v salonu. Podle ní chce touto žalobou a zveřejněním své zkušenosti především zabránit tomu, aby se podobná věc stala dalším domácím mazlíčkům: „Tento zážitek jsem zveřejnila na svém Instagramu, abych na něj upozornila. Zlomilo mi srdce, když jsem slyšela děsivé příběhy mnoha dalších lidí, kteří zažili stejnou tragédii. Nedokážu to unést. Jsem pobouřená, když slyším, jak běžné jsou příběhy jako ten Nalin.“

Jak důležitý je správný výběr pečovatele, se přesvědčila i česká herečka a zpěvačka Kateřina Brožová. Když na začátku roku odcestovala na dovolenou na Maledivy, svého psa Jordyho nechala v péči odborníků na klinice v pražských Řepích. Na Maledivách si užila pouhý den klidu, než zjistila, že její rhodéský ridgeback ošetřovatelům utekl a srazil ho vlak.

„Zabili mi mého miláčka. Svěříte člena rodiny, pro kterého byste dýchali, veterinární klinice, aby o něj bylo po nezbytnou dobu postaráno, kdyby přišel zdravotní problém. Oni ho pustí při venčení z vodítka, ač ho neznají a nevědí, jak bude reagovat, i když je to starší a ne úplně zdravý pes,“ napsala tehdy Brožová a rovněž podala na kliniku žalobu. „Bylo to pro mě hodně bolestivé, trvalo, než jsem se z toho dostala. Je těžké přijmout něco, co jste nemohli ovlivnit a na čem nese vinu někdo jiný,“ svěřila se na konci dubna redakci Showtime na CNN Prima NEWS Brožová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Říkali mi kostelní kryso, jednou mi dokonce šmirglovali hlavu do krve, vzpomíná Kocáb na drsnou šikanu

Tagy: