Smutek Kateřiny Brožové. Pátrání po jejím milovaném Jordym má tragický konec

Příběh ztraceného psa herečky Kateřiny Brožové má smutný konec. Jordyho, který utekl z pražské kliniky v Řepích, srazil vlak. Herečka ve čtvrtek ráno na svůj facebookový profil přidala černý obrázek.

Kateřina Brožová odcestovala na dovolenou na Maledivy a svého psa Jordyho, který měl zdravotní problémy, nechala v péči odborníků na klinice v pražských Řepích. Na Maledivách si užila pouhý den klidu, než zjistila, že její rhodéský ridgeback zmizel. Během venčení utekl.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězdu snímku X-Men zabila zrádná nemoc. Teprve 42letý Canto vážné problémy tajil

Z Malediv ale neměla moc šancí něco udělat. Prostřednictvím sociálních sítí mohla poprosit veřejnost o pomoc s jeho hledáním.

„SOS! Prosím o pomoc. Můj Jordy se ztratil v Praze-Řepích. Utekl z kliniky Jaggy, když ho venčili. Prosím sdílejte, hledejte. Je moc hodný, ale určitě vyděšený,“ napsala ve středu herečka v příspěvku, kde sdílela i fotku mazlíčka. Nálezci nabídla odměnu 30 tisíc korun.

Smutný konec

Ačkoli se její fanoušci semkli a vydali se ztraceného Jordyho hledat, příběh má bohužel smutný konec. Ve čtvrtek ráno Brožová beze slov vyvěsila na svůj profil černý obrázek.

Podle zjištění webu Super.cz ztraceného rhodéského ridgebacka srazil poblíž pražského Zličína vlak. „Zabili mi mého miláčka. Svěříte člena rodiny, pro kterého byste dýchali, veterinární klinice, aby o něj bylo po nezbytnou dobu postaráno, kdyby přišel zdravotní problém. Oni ho pustí při venčení z vodítka, ač ho neznají a nevědí, jak bude reagovat, i když je to starší a ne úplně zdravý pes,“ řekla Brožová.

Z dovolené na Maledivách se kvůli Jordymu rozhodla vrátit předčasně. Smutnou zprávu o úmrtí svého čtyřnohého kamaráda se dozvěděla v letadle na cestě do Prahy.

S Brožovou soucítí nejen fanoušci, ale i kolegové z branže. „Kačenko, je mi to tak moc líto, jsem s tebou,“ napsala na Instagramu herečka Alice Bendová.

Fanoušci mají jasno

Fanoušci na sociálních sítích z úmrtí psa viní kliniku. Podle některých to není poprvé, co se kvůli jejím zaměstnancům někomu ztratil mazlíček. „Děsí mě, že to není první pes, co jim takhle utekl. Stejný scénář pokaždé. Nechápu to,“ okomentoval jeden ze sledujících.

Jiní zase píšou, že by do rukou kliniky nesvěřili po předchozích zkušenostech už ani křečka. „Já bych po svých zkušenostech před lety na klinice Jaggy jim nesvěřila ani křečka už. Je mi to moc líto,“ vzkázala Brožové fanynka.

„Jaggy, mám taky zkušenost. Vždy, když slyším tohle jméno, chce se mi zvracet. Hlavně co nejvíc zvířat hospitalizovat, ať je co nejvíc peněz. Nechápu, že tam někdo ještě chodí. Recenze mluví za vše,“ připomněl jeden komentující.

Nesmírně nás to mrzí, napsal ředitel kliniky

Veterinární klinika se po silné kritice rozhodla vyjádřit své stanovisko: „Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí,“ napsal na sociální síti Facebook ředitel kliniky Vojtěch Novák.

V prohlášení popsal, jak k útěku psa došlo. „Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit,“ popsal.

„Velmi litujeme celé události, která nebyla systémovým pochybením, ale šlo o osobní selhání naší pracovnice, která miluje zvířata a chtěla psům při dlouhém pobytu u nás dopřát více pohybu ve větším kotci. Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval. Majitelce psa jsme se hluboce omluvili, vyjádřili naši lítost a deklarovali připravenost hradit náklady, které jí naším pochybením vznikly,“ dodal Novák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampol z nemocnice. Sekl jsem sebou kvůli kolenu, média píšou nesmysly. Těší se na další roli

Tagy:
pes smrt Maledivy dovolená úmrtí klinika Kateřina Brožová veterinární lékař Rhodéský ridgeback klinika Jaggy Jaggy