Kocáb o drsné šikaně: Říkali mi kostelní kryso, jednou mi dokonce šmirglovali hlavu do krve

Michael Kocáb má s kapelou Pražský výběr stále spoustu koncertů.

Kocáb slaví sedmdesátku

Hudební skladatel, zpěvák a bývalý politik Michael Kocáb oslavil v neděli sedmdesáté narozeniny. I přesto, že jeho život nebyl zrovna jednoduchý a v dětství kvůli svému otci, evangelickému faráři, čelil tvrdé šikaně, na svém životě by nic neměnil. Řekl to v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS. Jediného, čeho možná lehce lituje, je rozvod s první manželkou, ale nebýt něj, nenarodil by se mu jeho milovaný syn David.

„Můj věk je otřesný, nemám z něj vůbec žádnou radost a považuju to v podstatě za nedorozumění. Měl jsem víc udělat pro to, abych čas zbrzdil,“ žertoval frontman skupiny Pražský výběr.

ČTĚTE TAKÉ: Jak bydlí Petra Černocká? Má řadový dům i roubenku. Kvůli chalupě se rozhádala s bratrem

Rozhodně se ale nedá říct, že svůj život nežije naplno, stále ještě koncertuje s kapelou a společně s Michalem Horáčkem píše novou operu.

Co se týče bilance svého života, ničeho prý nelituje. „Jedinou věc, kterou bych možná změnil, je rozvod s Marshou (první manželka, se kterou má tři děti, pozn. red.). Ale to by nevznikl Davídek a bez něj si život neumím představit,“ sdělil rocker. Syna Davida má s moderátorkou Lejlou Abasovou, se kterou žil několik let po rozvodu s Marshou.

„Ať chcete či nechcete, tak v životě lidském je to záležitost osudová,“ okomentoval rozvod s tím, že jeho první manželka je zásadní postavou v jeho životě.

Drsná šikana

Kocábův život byl komplikovaný už od dětství. „Můj otec byl v hledáčku StB od mého narození. Narodil jsem se do disidentské rodiny a když jsme se přestěhovali do Chodova u Karlových Varů, kde jsem nastoupil na základní školu, čelil jsem okamžité šikaně,“ poznamenal Kocáb.

Jeho otec byl totiž evangelický kněz a kostel byl shodou okolností naproti škole. „Tehdy mě děti pojmenovaly kostelní krysou a šikanovali mě dost natvrdo. Kopali mě, plivali, štípali, tahali za vlasy, povalili na zem, jednou mi dokonce šmirglovali hlavu do krve,“ zavzpomínal na těžké chvíle svého života hudebník.

Přesto v těchto zážitcích vidí něco pozitivního. „Můj charakter se tím dost zocelil a musel jsem to překonat,“ řekl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Komentátorská legenda Jaroslav Suchánek: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života

Tagy: