Náhlá smrt šampiona. Zápasníkovi bylo jen 36 let, vzpomínku poslal i Dwayne „The Rock“ Johnson

Svět profesionálního zápasu zasáhla smutná zpráva, v pátek ho opustil Bray Wyatt, bývalý šampion World Wrestling Entertainment. Bylo mu teprve 36 let. K jeho smrti kondoloval i známý americký herec a wrestler Dwayne „The Rock“ Johnson.

Bray Wyatt, vlastním jménem Windham Rotunda, patřil ke třetí generaci profesionálních wrestlerů. Šel ve stopách svého dědečka Blackjacka Mulligana, otce Mika Rotundy a strýců Barryho a Hendalla Windhamových. A sportu propadl i jeho mladší bratr Bo Dallas. Zprávu o synově smrti sdílel zápasníkův otec.

„Právě nám zavolal člen Síně slávy WWE Mike Rotunda a oznámil tragickou zprávu. Náš člen rodiny WWE Bray Wyatt nečekaně zemřel. V myšlenkách jsme s jeho rodinou a prosíme všechny, aby v tuto chvíli respektovali jejich soukromí,“ zveřejnil na sociální síti X Paul „Triple H“ Levesque, ředitel obsahu WWE.

Wyatt se narodil v Brooksville na Floridě 23. května 1987 a svou kariéru profesionálního zápasníka odstartoval v roce 2009, kdy se připojil k vývojovému programu WWE, kde s výjimkou ročního období mezi červencem 2021 a zářím 2022 působil až do svého konce. Po celou dobu vystupoval pod nejrůznějšími pseudonymy – Husky Harris, Alex Rotunda, Duke Rotundo či děsivé alter ego The Fiend, informovala britská BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ovlivnit utkání kvůli sázkám? Takřka nemožné. Bookmaker popsal, jak podvod odhalí

Deset měsíců před smrtí se Wyatt svěřil se svými problémy s duševním zdravím, které mu způsobil odchod jeho dvou blízkých přátel, s nímž se nemohl smířit, informoval web Sportmanor. Podle wrestlingového reportéra Seana Rosse Sappy navíc zápasník od začátku roku bojoval i s potížemi se srdcem, které způsobil prodělaný covid. Ačkoli vše naznačovalo, že se wrestler brzy k zápasení vrátí, v pátek podlehl infarktu.

Informace o odchodu Wyatta zasáhla i známého amerického herce a profesionálního wrestlera Dwayna Johnsona, který na sociální síť X napsal: „Zpráva o jeho úmrtí mi zlomila srdce. Vždycky jsem k němu a jeho rodině Rotundových choval obrovský respekt a lásku. Miloval jsem jeho vystupování, promo i práci v ringu. Byl velmi jedinečnou, skvělou a vzácnou postavou, kterou je v našem bláznivém světě profesionálního wrestlingu těžké vytvořit.“

Wyatt byl zasnoubený s bývalou hlasatelkou WWE v ringu Joseann Offermanovou, se kterou měl dvě děti. Další dva potomky po sobě zanechal z předchozího manželství.

SLEDUJTE TAKÉ: Před nedávnem zasáhla veřejnost zpráva o smrti mladého herce ze seriálu Euforie Anguse Clouda

Tagy: