Snažili se utéct, ale smrt je dostihla na schodech. Tragický požár na Slovensku má 4 oběti

Čtyři lidé zemřeli při požáru ve výškovém bytovém domě, který v noci na čtvrtek vypukl ve městě Handlová na pomezí středního a západního Slovenska. Informovala o tom policie. Evakuováno bylo asi 200 lidí.

„Ty osoby, které nepřežily tuto tragickou událost, se nacházely na schodišti. Předpoklad je, že ztratily vědomí při útěku, protože v zakouřeném prostoru ztratíte orientaci a nevíte, kde se nacházíte,“ citoval portál televize Markíza šéfa krajského ředitelství hasičského a záchranného sboru Igora Šenitka.

TRAGICKÝ POŽIAR BYTU V HANDLOVEJ Dnes v noci došlo v Handlovej k požiaru bytu na 5. poschodí bytového domu. Na mieste...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Wednesday, June 15, 2022

Podle policie požár, jehož příčinu úřady vyšetřují, vypukl v pátém poschodí. Šenitko řekl, že oheň se rozšířil na další poschodí budovy. Dodal, že zásah zkomplikovala zaparkovaná osobní auta, kvůli kterým museli hasiči při evakuaci lidí použít výškovou techniku.

Tragicky skončil i loňský požár v domově sociálních služeb na východním Slovensku. Při neštěstí tehdy zemřel jeden obyvatel zařízení, následkům požáru pak v nemocnicích podlehlo dalších pět lidí. V roce 2019 si výbuch plynu a následný požár v panelovém domě v Prešově na východě země vyžádal osm mrtvých.

Tagy: