Drsná srážka auta s medvědem: Krvácející zvíře na záběrech uteklo do lesa, chtějí ho zastřelit

Řidič na Slovensku se srazil s medvědem. Krvácející zvíře uteklo zpět do lesa.

Auto na Slovensko srazilo medvěda

Se srnou se v tuzemsku auto srazí téměř každý den, na Slovensku ale zažil řidič srážku s medvědem. Nikdo v autě se naštěstí nezranil. Blatníky vozu dopadly hůř, natož pak medvěd. Asi tříleté krvácející zvíře uteklo přes rušnou silnici zpátky do lesa. Policisté a myslivci po něm pátrají.

Byl to mladý, asi tříletý medvěd, který se dostal přes silniční zátarasy. Běžel po rušné silnici R1. I přesto, že se většině řidičů dařilo šelmě vyhnout, k jedné nehodě nakonec došlo.

„Skočil mi pod kola. Nemůžete ani strhnout volant, abyste nezpůsobil katastrofu,“ uvedl řidič havarovaného vozu. Po nárazu zastavil u krajnice. Kromě zdemolovaných blatníků naštěstí všichni cestující vyvázli bez zranění. To se ale nedá říct o medvědovi. Na silnici po něm zbyly stopy krve, zvíře ale zmizelo v lese.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velký medvěd vyděsil účastníky party. Vrhl se na jednohubky, bezmocní kuchaři jen přihlíželi

„Narazil do poměrně měkké části auta. Podle všeho byl po chvíli schopen se vrátil do lesa,“ dodal řidič. Zásahový tým zorganizoval pátrací akci, okolí Trnavé Hory prohledával s pomocí policie i místních myslivců. „Našli jsme ho, když ležel, provedl na nás tři útoky. Naštěstí se nikomu nic nestalo,“ uvedl pro TV JOJ Jaroslav Slašťan, člen zásahového týmu.

Zvíře ale po střetu se zásahovou jednotkou uteklo, a tak pátrání po medvědovi stále pokračuje. „Medvěda najdeme, bude zastřelen,“ dodal Slašťan.

Tagy: