Tajemná smrt 31leté Soni: Našli ji nahou a svázanou v řece. Jediná stopa je z pohřbu

Je to přesně 14 let, kdy rodina a kolegové viděli Soňu I. naposledy. Jednatřicetiletá žena zmizela z vánočního večírku a její tělo objevili až po několika měsících. Kdo jí právě 20. prosince 2008 ublížil, zůstává dodnes záhadou. Z případu se stal pomníček, který jihočeským kriminalistům nedá spát.

Paradise Club v Jindřichově Hradci. Právě tady měla firma, ve které Soňa I. tehdy pracovala, domluvený vánoční večírek –⁠ nejprve bowling, pak zábavu v přilehlé diskotéce. Před klubem spatřili jednatřicetiletou Soňu její kolegové naposledy. Zhruba ve dvě hodiny ráno kouřila a posedávala na chodníku.

Od té chvíle ji už nikdo neviděl živou. Koho v noci potkala či kam odešla, zůstává záhadou. „Naposledy jsem s ní mluvil v půl jedenácté, to říkala, že pro ni její táta nemusí jezdit. A pak už mi jen zavolali v sobotu z baru, že tam má věci, že je asi zapomněla,“ uvedl v době Sonina zmizení její manžel.

Policie zahájila rozsáhlé pátrání. „Zaměřovali jsme se i na všechny lidi, kteří se inkriminovanou noc pohybovali po Jindřichově Hradci včetně taxikářů, lidí, kteří z baru odcházeli, kteří přicházeli, kteří šli z nočních směn,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Tělo se našlo v březnu v řece

Kriminalisté si dlouho nevěděli rady. Chyběly stopy, které by jim ukázaly, kde žena je. Nová a bohužel smutná zpráva přišla až po několika měsících. První březnový den našli rybáři Sonino tělo v řece Nežárce asi dvacet kilometrů od Jindřichova Hradce. Bylo svlečené, navíc měla mrtvá žena svázané ruce a chyběly jí prsteny. Téměř jistě muselo jít o vraždu. „Jsem úplně v šoku, prostě tohle jsem nečekal. Skončila pro mě jedna životní fáze,“ popsal své pocity po nálezu těla manžel Soni.

„Nemůžeme vyloučit a asi jsme dodnes nevyloučili možnost, že před diskotékou k někomu dobrovolně nasedla, odjela s ním na některou z chat v okolí Vodičkovy tůně a tam došlo k něčemu, co se třeba i zvrtlo,“ doplnil Matzner.

Poslední stopou je fotografie neznámého muže

Kriminalisté se zaměřili na okolí ženy. Potřebovali vědět, kdo jí mohl ublížit. Jenže ani po nálezu těla se jim vyšetřování nedařilo. Případ tak nakonec skončil u speciálního policejního týmu Tempus mezi takzvanými pomníčky. „Jedná se o klasickou operativní práci, ale i práci s informacemi. I u starých případů se k nám čas od času dostane informace, která pak posune vyšetřování vpřed,“ popsal vedoucí oddělení tisku Policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Poslední stopa, kterou detektivové mají, je fotografie neznámého muže, který se objevil na pohřbu zavražděné. Možná ho i po 14 letech někdo pozná a vražda ženy z vánočního večírku bude díky tomu objasněna.

Tagy:
vražda pátrání Jihočeský kraj Jindřichův Hradec Policie České republiky Policejní prezidium České republiky