Obtěžoval děti v pražských Kyjích. Soud ho nyní vzal do vazby

Soud vzal do vazby muže, který podle policistů před dvěma lety a poté znovu minulou neděli obtěžoval děti na hřišti v pražských Kyjích. Obviněnému hrozí za nedovolený kontakt s dítětem a výtržnictví až dvouleté vězení. Muž u výslechu podle mluvčí uvedl, že si téměř na nic nepamatuje.

„Státní zástupce podnět (na vzetí do vazby) akceptoval, podal návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl,“ uvedla pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

První případ se stal téměř před dvěma lety, v sobotu 13. října. Muž tehdy přistoupil k jedné z dívek na hřišti, začal se jí dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívka si muže natočila, ten následně utekl pryč. Po incidentu se uskutečnila rozsáhlá pátrací akce, muž ale 16. října opustil Českou republiku, protože byl vyhoštěn.

Muž se ale do země podle svého tvrzení před dvěma měsíci vrátil. V neděli se pak znovu vydal na hřiště v Kyjích, kde obtěžoval chlapce. Ten z místa utekl domů, kde se svěřil svému otci, který vše oznámil na linku 158. Policisté pak muže nalezli nedaleko místa činu ve večerce, kde popíjel alkohol, uvedla Siřišťová.

Podle kriminalistů je možné, že muž obtěžoval více dětí. Prosí proto, aby se případné oběti či jejich rodiče obrátili na linku 158 nebo věc nahlásili na policejní služebně.

Tagy: