Pobodání žen u pražského obchodního domu: Lidé zvažují stěhování, čtvrť je prý nebezpečná

Šla vyhodit pytel s odpadky, když ji náhle překvapil neznámý muž – nedaleko pražského nákupního centra Novodvorská Plaza na ni zaútočil nožem. A to jen sekundy poté, co pobodal jinou chodkyni. Lidé se zde necítí bezpečně, někteří uvažují o přestěhování, informoval deník Blesk.

K útoku došlo v sobotu 17. prosince v podvečerních hodinách. Muž si v davu u obchodního centra Novodvorská Plaza náhodně vybral jednu z kolemjdoucích a s nožem na ni zaútočil. Podle deníku Blesk jí způsobil natolik vážná zranění, že žena musela být na místě uvedena do umělého spánku a lékař ji ihned napojil na plicní ventilaci.

Po útoku se dal muž na útěk. O pár bloků dál potkal další ženu, která vycházela z panelového domu a mířila s odpadky ke kontejnerům. „Ten šílenec ji bodl. Krvavé stopy byly všude, na zemi, na dveřích. Paní musela běžet hned k výtahu, krev končila tam,“ popsal Blesku obyvatel.

Útočníka zastřelila policie

Sousedé se shodují na tom, že se zde necítí vůbec bezpečně. „A to dlouhodobě. I předtím nebyla čtvrť úplně bezpečná, především pak v noci ne,“ řekl jeden z nich a dodal, že po této hrůze reálně uvažují o přestěhování.

Agresor zaútočil i na přivolanou hlídku. Policisté tak byli nuceni použít zbraně a útočníka zastřelili. Jak informoval Blesk, muž byl na místě mrtvý, lékařům se ho oživit nepodařilo. Bližší informace vyšetřovatelé zatím nesdělili, na případu stále pracují.

Tagy: