Soutěžte se CNN Prima NEWS o nejlepší vánoční strom. Vyhraje ten z vaší obce?

Soutěž o nejúchvatnější vánoční stromeček

Vánoce se blíží, a tak redakce CNN Prima NEWS připravila velkou sváteční anketu. Hledáme ten nejlepší vánoční stromek z celého Česka. Ukažte nám, jak jste nazdobili vánoční stromek právě ve vaší obci. Vybereme deset nejzajímavějších a vy pak budete hlasovat, který stromek z náměstí, návsí nebo zahrad je ten nejlepší. Své fotky posílejte na e-mailovou adresu stromky@iprima.cz.

Velmi osobitý vánoční strom zdobí třeba náměstí v Prostějově. Dívat se tam na něj chodí lidé ze širokého okolí. Ze všeho nejvíc se podobá šikmé věži. Místní jsou každopádně k poněkud nerovnému stromečku tolerantní. Říkají, že to tak prostě příroda chtěla. „Je zešikma, ale to nevadí. Je hezký i tak,“ pochválila stromeček jedna z místních.

S originálním nápadem přišli pro změnu v Plzni. Ozdobený vánoční strom připevnili na starý vor a pustili ho po Borské přehradě. Přihlížející se tak mohou kochat pohledem na stromek ozdobený řetězy, girlandami, světelnými hvězdami a jako bonus ještě pluje po vodě.

Stromek se zvonkohrou

Město Otrokovice dlouhá léta sázelo na stromky řezané. Před 12 lety se ale rozhodlo, že si zasadí kavkazskou jedli. Ta byla poprvé rozsvícena v loňském roce a dokonce i hraje – můžete si zde totiž pustit zvonkohru.

Asi nejznámějším vánočním stromem Česka se každý rok stává smrk, který zdobí Staroměstské náměstí v Praze. Letos si pro něj dojeli na Jablonecko, tedy více než 100 kilometrů od Prahy.

Ve Slaném na Kladensku postavili už druhý vánoční strom. Ten původní se zřejmě vlivem silného větru zlomil a skácel na zem. „Stromeček je nádherný. Jsme rádi, že máme nový,“ radovala se místní obyvatelka.

Jak můžete soutěžit?

V jihočeských Strakonicích letos vsadili na minimalismus – stromeček zdobí pouze zlaté a stříbrné koule, svítící řetěz a vánoční hvězda. „Letos mají Strakonice opravdu krásný a rostlý vánoční strom. Dokonce měl být v Praze, ale shodou šťastných náhod se ocitl u nás, z čehož máme velkou radost. Zdobili jsme jej trošku střídměji z toho důvodu, aby vynikla jak krása jihočeské přírody, tak teplo domova,“ vysvětlil starosta Strakonic Břetislav Hrdlička.

A teď je to na vás. Víte o nějakém vánočním stromu, který by podle vás měl vyhrát? Pokud ano, posílejte vaše fotografie na e-mail stromky@iprima.cz.

Tagy: