Španělé vyšperkovali své SUV. Má 300 koní, měděné detaily a je k mání i v Česku

Na český trh míří limitované edice modelu Cupra Ateca, který disponuje výkonem rovných 300 koní a slibuje zrychlení z nuly na 100 km/h pod pět sekund. Auto ale není pro každého, stojí přes 1,5 milionu korun.

Když se do aut vkládají emoce, vznikají zajímavé modely. Dokazuje to limitovaná edice vozu Cupra Ateca nazvaná Limited Edition VZ. Technicky vychází z modelu Seat Ateca, který je zase koncernově spřízněn s domácí Škodou Karoq. Cupra Ateca v limitované edici je ale českému SUV pro rodiny hodně vzdálená.

Auto pohání benzinový přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 221 kW, tedy rovných 300 koní. Řadí se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG, která sílu přenáší na všechna čtyři kola přes systém 4Drive. Auto dokáže akcelerovat z nuly na 100 km/h za 4,9 sekundy. Chlubí se nastavitelnými tlumiči DCC, full-LED světlomety nebo třeba adaptivním tempomatem.

Verze Limited Edition VZ spočívá v detailech. Na první pohled jsou patrné prvky v barvě mědi. Unikum jsou pak broušená kola VZ Copper o velikosti 20 palců. Auto používá čtyřpístkové brzdy Brembo a laděný výfuk Akrapovič. Uvnitř zase najdeme čalounění v kombinaci veluru a kůže.

Označení edice VZ znamená španělsky „veloz“, tedy rychlý. Není divu, že v hierarchii verzí modelu Seat / Cupra Ateca je limitovaná edice nejvýše. Tomu odpovídá i cena, která není právě pro každého. Model se prodává za 1 519 900 korun.

Tagy: